K-Dolls sieren nieuwste standswandeling in Roeselare voor het goede doel

Je kan er niet naast kijken. Overal in de stad verschenen kleurrijke poppen. Het zijn de K-Dolls van Kiwanis Roeselare Rodenbach die de wandelaar tot 30 september begeleiden op een tocht langs 26 door kunstenaars versierde poppen.

De K-Dolls van Kiwanis reizen al enkele jaren doorheen het land. Het initiatief kwam van de afdeling van Durbuy. Elke afdeling kan ze enkele weken op bezoek krijgen en er meteen enkele exemplaren aan toevoegen.

“Het is een project dat we met Kiwanis Roeselare Rodenbach naar hier haalden. Het initiatief heeft meerdere bedoelingen”, legt Harold Pattyn uit. “Eerst en vooral willen we Kiwanis meer visibiliteit geven. En natuurlijk koppelen we er als serviceclub een goed doel aan. De K-Dolls zijn te koop en moeten onze sociale projecten helpen steunen.”

“Kiwanis heeft 300.000 vrijwilligers in 88 landen. Het district Belgium-Luxembourg telt tweehonderd clubs met zo’n vierduizend leden die elk jaar opnieuw 120.000 uur vrijwilligerswerk leveren. Zo kunnen we elk jaar weer ongeveer drie miljoen euro aan gerichte initiatieven helpen. Kiwanis Roeselare Rodenbach is een van de vijf afdelingen in onze stad.”

Kinderen

“Ons sociaal engagement is vooral gericht op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. We gaan telkens op zoek naar wie tussen mazen van het net is gevallen en waar we met onze bescheiden steun een verschil kunnen maken. Zo spreken we scholen aan of ze steun kunnen gebruiken om kinderen met een lege boterhamdoos te helpen.”

“Vorig jaar financierden we een ponyproject in Onze Jeugd. We zorgden voor een ponyweide, omheiningen, stallingen en aankoop van de dieren. We steunden ook de opleiding voor de begeleiders als coach van leerlingen door ponytherapie.”

“Wie de K-Dolls-wandeling opbouwt in zijn stad, krijgt meteen ook enkele blanco exemplaren van de afdeling in Durbuy. Die hebben we laten beschilderen en decoreren door Roeselaarse kunstenaars. Langs de stadswandeling kan je 26 exemplaren bewonderen. De start en einde van de tocht bevinden zich aan het standbeeld van Rodenbach op het Deconinckplein.”

Lappenpoppen

“Deze grote poppen zijn eigenlijk een vervolg op de lappenpoppen van Kiwanis Belgium-Luxembourg die al meer dan 25 jaar gebruikt worden in de zorgsector. Ze zijn een beproefd therapeutisch hulpmiddel voor kinderen die in het ziekenhuis worden opgenomen. Ze zijn enerzijds een troostgevende knuffel maar worden ook gebruikt door het verplegend personeel dat met de poppen aan de jonge patiëntjes uitlegt hoe en waar de operatie zal plaats vinden”, aldus nog Harold Pattyn. (Bart Crabbe)

Meer info over de K-Dolls via www.kdolls-marche en via www.kiwanis.be.

The post K-Dolls sieren nieuwste standswandeling in Roeselare voor het goede doel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact en maakte opvallende carrièreswitch

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

School in Blankenberge verbiedt gsm voor leerlingen van de eerste graad

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen gsm meer gebruiken op school. Opvallend, de leerlingen van de 2e en 3e graad mogen hun gsm wél nog gebruiken op school. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14 jaar te

Lees meer »

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »