Drie maanden nadat trucker Dario (53) verongelukt volgt afscheidsmoment: “Met lach, traan en pintje. Zoals Dario het zou willen”

Meer dan drie maanden nadat trucker Dario Deseranno (53) uit Houthulst om het leven kwam bij een ongeluk op een Franse snelweg, nemen zijn collega’s en familie zaterdag afscheid van hem bij de transportfirma waar Dario werkte. Door een aanslepende repatriëring kon dat niet eerder. “Nu doen we het met de familie, en heel wat collega’s van mijn broer. Met een lach, traan en een pintje. Zoals Dario het zou willen”, zegt zus Lindsay.

Het zware verkeersongeval gebeurde op woensdag 24 mei op de Franse snelweg A10 ter hoogte van Forges-les-Bains, tussen Parijs en Chartres. Dario vervoerde een grote lading betonblokken voor transportfirma Cailliau.

Om een onduidelijke reden botste Dario plots links tegen de vangrails waarna de truck onmiddellijk in brand vloog. Dario overleefde het ongeval niet. De verslagenheid bij zijn vele collega’s, werkgever en familie was bijzonder groot. Hij was getrouwd met Patricia en liet een 22-jarige zoon na.

Langdurige repatriëring

Omdat het onderzoek in Frankrijk erg lang aansleepte, duurde het een hele tijd eer het lichaam van Dario gerepatrieerd werd. Zijn familie kon pas eind juli afscheid nemen van hem tijdens een uitvaart in besloten kring.

“Het duurde negen weken eer zijn lichaam thuis was”, zegt zus Lindsay (44). “Eerst werd de autopsie in Frankrijk uitgesteld, vervolgens was extra DNA-onderzoek nodig. We moesten daarvoor een DNA-staal afleveren. Pas op 21 juli werd hij naar hier gebracht via een repatriëring van Touring, dat wel heel vlot verliep. Maar ook hier was nog een autopsie nodig en pas dan kon de crematie plaatsvinden. Dario was niet zo voor die diensten, dus hielden we dat bewust erg beperkt.”

Lach, traan en pintje

Dario stond bekend als een enorme sociale kerel, die met iedereen graag een praatje maakte of een pintje ging drinken. “Vandaar ook het idee voor het afscheidsmoment bij Cailliau zaterdag”, vervolgt Lindsay.

“Dát is iets voor mijn broer: samenzijn met vrienden en familie. Ongedwongen. Met een lach, een traan en een pintje. Hij zou het zo gewild hebben. Het verdriet om zijn verlies blijft heel groot. Onze familie is niet gespaard gebleven. We waren met zeven thuis en ik verloor eerder al twee zussen. Mede daarom hadden we een heel sterke band samen, en veel steun aan elkaar. Dat Dario een maand voor zijn dood nog tien dagen mee op vakantie kon naar Fuertaventura waar we het erg gezellig hebben, is een troost.”

Eerbetoon met truckers

Het afscheidsmoment van Dario vindt zaterdag plaats op de parking van transportfirma Cailliau in de Middelstraat 42 in Noordschote. “Iedereen is welkom”, zegt Ivan Cailliau. “Met truck of te voet, het maakt niet uit. We plaatsen de urne van Dario op een sokkel met zijn foto in het midden van de parking en plaatsen er trucks rond in een cirkel. Ik merk dat heel veel collega’s nood hebben aan dit moment. Dario was geliefd, hij was een familielid bij de truckers. We vertelden veel met en over elkaar en zullen dat ook zaterdag doen.”

Het afscheidsmoment is van 10 tot 13 uur. Nadien is iedereen welkom in café t’Hooiland op het Noordschoteplein, waar Dario ook graag gezien was. (JH)

The post Drie maanden nadat trucker Dario (53) verongelukt volgt afscheidsmoment: “Met lach, traan en pintje. Zoals Dario het zou willen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »