Charlotte start met trimsalon voor honden met krul: “Hun vacht heeft veel verzorging nodig”

In oktober opent Charlotte Lesage Poodles&Doodles in Lichtervelde, een trimsalon voor alle rassen. Het idee ontstond door Robbie, hun Australian Labradoodle die veel vachtverzorging nodig heeft.

Charlotte Lesage (34) woont samen met haar man Peter Vandermersch en dochtertje Léonce (3) in de Bollestraat 22B in Lichtervelde. Charlotte noemt zichzelf een familiemens. “We zijn veel samen en hebben een hechte band. Bij alle activiteiten is onze hond Robbie ook zo goed als altijd mee”, vertelt Charlotte.

Robbie de Labradoodle

Robbie, een Australian Labradoodle, is dan ook één van de redenen waarom Charlotte zich ging verdiepen in het trimmen. “Dit ras in huis nemen is een heuse zoektocht, men werkt namelijk met wachtlijsten. Na veel geduld mochten we onze pup Robbie halen. Al snel ontdekte ik dat dit ras inderdaad veel vachtverzorging nodig heeft, en dat ik dat eigenlijk wel leuk vond om te doen. Ik kocht mij een trimtafel en ander materiaal. Na lang met het idee gespeeld te hebben, besloot ik terug naar school te gaan. Sinds juli mag ik mij gediplomeerd trimster noemen.”

“De krul- en wavy-vachten zijn toch mijn specialisatie”

“In mijn trimsalon zijn alle rassen welkom, maar de krul- en wavy-vachten zijn toch mijn specialisatie. Ik blijf me hier in de toekomst ook verder in bijscholen. Ik kende dergelijk concept, Doodle-salon, al in Nederland, maar tot voor kort bestond dit in België nog niet echt. Ik gebruik voor alle honden aangepaste en natuurlijke producten en zal speciale Doodle-producten in huis hebben”, aldus nog Charlotte.

Eén-op-één

Charlotte verkiest voor zichzelf en de hond tijd en rust. “Ik hanteer een één-op-éénformule, bij mij boek ik niet de grote massa aan honden op één dag. Ik gebruik geen bench om een hond in te steken die moet wachten tot de tafel vrij is. Een andere service is de ‘walk and wash’, de klant kan ervoor kiezen dat ik eerst ga wandelen met de hond alvorens ik de trimbeurt aanga.”

De opening is voorzien in oktober, maar een plaats kan al gereserveerd worden via 0473 58 84 47, [email protected] of www.poodlesanddoodles.be

The post Charlotte start met trimsalon voor honden met krul: “Hun vacht heeft veel verzorging nodig” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

“Bevriend met een dochter van Trump.” Wie zijn de kleinkinderen van Biden die zich nu willen mengen in de politiek?

De familie van Joe Biden moedigt hem aan om in de presidentsrace te blijven. Het is zijn campagneteam dat schuld heeft aan het desastreuze debat, zo klinkt het daar. Daarom wil minstens één kleinkind zich gaan bemoeien met die campagne. Wie zijn die jonge Bidens? Opvallend: er kwam er vorig jaar nog eentje bij. Niet omdat het toen het levenslicht

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »