Binnenkijken bij O’Sea in Oostende: “Er wordt om en bij de 200 miljoen euro geïnvesteerd”

Op Mariakerke verrijst langzaam O’Sea, een stadsdeel met veel gezichten. Over vijf jaar zal de hele site klaar zijn. “De open ruimtes tussen de gebouwen zijn een troef”, luidt het.

Sinds 2016 wordt er in opdracht van Immobel gebouwd op de site van het vroegere Media Center aan de Troonstraat. Op een boogscheut van de zee verrijst daar in verschillende fases O’Sea. Het (eerste) hoekgebouw op de Van Tyghemlaan was met zijn opvallende architectuur, die een draaiende beweging suggereert, meteen een blikvanger. Er is bewoning sedert 2019. “Er wordt om en bij de 200 miljoen euro geïnvesteerd”, zeggen architecten Frederik Jacobs (CEO) en Judith David van Conix RDBM Architects.

Zicht op zee

Er werd gekozen voor verschillende types woningen: appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers, maar ook woningen met een eigen buitenruimte. Veel flats hebben zeezicht en dat spreekt, zeker bij niet-kustbewoners, tot de verbeelding. “Het was steeds een bewuste keuze om een zeer divers aanbod aan woningen te hebben. We sluiten aan bij de wijk Mariakerke en er zijn grondgebonden woningen, studio’s, en appartementen. Aan de kust willen mensen zeezicht en het ontwerpproces was gedreven dat er zoveel mogelijk appartementen zijn met zeezicht”, duidt Frederik Jacobs.

(Lees verder onder de foto)

Modelappartement in fase één. © Peter Maenhoudt

En ook terrassen zijn belangrijk. Judith David: “De verhouding van een terras speelt een grote rol. Als je er een tafel en barbecue kan zetten, heb je meer beleving dan op een lang smal terras met minder verblijfskwaliteit. Aan zee is de wind een belangrijke factor. We hebben op strategische plaatsen ook terrassen die met een glazen balustrade zichten bieden, maar tegelijk ook beschutting.”

De verkoopprijs start vanaf 250.000 euro. O’Sea heeft veel gemeenschappelijke buitenruimtes. Dat resulteert in pleintjes met zitbanken, een verkeersvrije straat en veel open ruimte. “De leefbaarheid van de pleinen is belangrijk. Ze hebben een connectie met de functies in de omgeving. Er komt in de toekomst een brasserie en er is al een kinderdagverblijf voor bewoners en bij uitbreiding de ouders in Mariakerke. Op de hele site zijn er ondergrondse parkeerplaatsen en fietsenstallingen.”

Look

De tweede en derde fase (woontoren) worden uitgevoerd in baksteen en dat is opvallend omdat bij hoogbouw vaak gekozen wordt voor beton. Maarten Peeters van baksteenproducent Vandersanden: “De look spreekt de Vlaming aan en zorgt voor een thuisgevoel. We gebruikten stenen met kleuren die verwijzen naar het strand. Bakstenen zijn bestand tegen de veroudering en behouden hun look.”

“Bovendien impregneerden we de bakstenen waardoor ze een beschermingslaag kregen en langdurig mooie gevels garanderen. En ook de receptuur van de bakstenen werd op vraag van de architect aangepast waardoor de look and feel en esthetiek volledig waren wat ze voor ogen hadden.”

The post Binnenkijken bij O’Sea in Oostende: “Er wordt om en bij de 200 miljoen euro geïnvesteerd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Ondanks schadeclaim van 156 miljoen euro: Netflix biedt aanzienlijk bedrag voor nieuwe show van ‘Baby Reindeer’-maker

Netflix heeft door de reeks ‘Baby Reindeer’ al een aanklacht van maar liefst 170 miljoen dollar (ruim 156 miljoen euro) aan zijn been, maar daar lijkt de streamingdienst zich niets van aan te trekken. Bovendien willen zij dat de maker van de reeks, over een barman die gestalkt wordt door een oudere vrouw, een nieuwe show maakt. Dat meldt ‘The

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn

Tijdens een spoedinterventie is snelheid cruciaal. Om patiënten nog vlotter en correcter te helpen, kan de AZ Zeno-MUG nu gebruikmaken van de Vscan: een draagbaar echotoestel waarmee de arts real-time echobeelden maakt op de plaats van het incident.
The post MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »