Zware regenval leidt onder meer tot dambreuk in Griekenland: mensen en honden zitten vast op hun dak, belangrijkste snelweg van het land dicht

In Griekenland is de afgelopen dagen een recordhoeveelheid regen gevallen, met zware overstromingen tot gevolg. De immense regenval leidt tot hartverscheurende taferelen in onder meer de Griekse gemeente Palamas. Door een dambreuk werden daar straten overspoeld, mensen en honden zitten vast op hun dak. Burgemeester George Sakellariou riep al de hulp in van het leger. “Inwoners dreigen te verdrinken in hun huis”, klinkt het.

Meer krantenkoppen in België

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »