Yossif (18) brengt ode aan verongelukte papa Herman: “Ik zet zijn taak verder, zo zou hij het gewild hebben”

Enkele dagen nadat zijn papa Herman Tanghe (62) om het leven kwam na een aanrijding in Esen, veroorzaakt door een roekeloze automobilist, probeert zijn oudste zoon Yossif, net 18 geworden, de draad weer op te pikken. Hoe moeilijk dat ook gaat. “Hij was mijn alles en ik voelde me nog nooit zo eenzaam sindsdien”, zegt Yossif bedroefd. “Maar ik weet dat hij zou willen dat ik zijn taak in het gezin verder zet, dus doe ik dat.”

Vijf dagen nadat de 62-jarige Herman totaal onverwacht en brutaal uit zijn leven werd gerukt, vindt zijn oudste zoon Yossif (18) de moed om een ode te brengen aan zijn papa. Herman overleed zaterdagochtend bij een zwaar verkeersongeval in Esen, bij Diksmuide. De man was bij hem thuis in Vladslo vertrokken om iets met zijn fiets te gaan leveren toen hij van het fietspad werd gemaaid door een auto.

K.K. (32) botste bij een driest inhaalmanoeuvre op zijn voorligger en ramde daarna nog drie wagens. Daarbij werd ook Herman dodelijk geraakt. Herman had drie kinderen met Natascha, met wie hij 16 jaar samen was, en nog een dochter uit een andere relatie. Op de dag van zijn overlijden werd zijn kleinzoon net één jaar.

Ontzettend eenzaam

“Ik vond de kracht niet om te reageren na papa’s overlijden”, zegt Yossif. “Ik ben volledig van de kaart. Sinds zaterdag voel ik mij ontzettend eenzaam, hoeveel steun er ook is in de familie. Papa was de slimste en handigste persoon die ik ken. Hij betekende ontzettend veel voor mij en mijn broer en zus. Hij was mijn steunpersoon en levensbegeleider en ik kan maar niet accepteren dat hij door het roekeloos rijgedrag van een ander dood is. Iemand die zo rondrijdt, houdt er ook dergelijke manier van leven op na. Dit was geen gewoon ongeval.”

Plots volwassen

Yossif worstelt enorm met zijn gevoelens. De jongeman is nog maar enkele weken geleden 18 jaar geworden. “Mijn leven wordt compleet omgegooid”, zegt hij. “Dit zag ik nooit aankomen. Nooit had ik gedacht dat ik in één klap op deze manier zó volwassen moest worden. Ik wou nog zoveel leren van papa, nog zo vaak zijn zoon zijn. Ik ben zo verdrietig en denk vaak dat ik elk moment kan stilvallen. Maar dat wil ik niet, en ik doe er mijn uiterste best voor. Ik weet dat papa over mijn schouder meekijkt en me begeleid in wat ik doe. Hij zou niets liever willen dat ik zijn taak in ons gezin verder zet en ik beloof hem ook uit de grond van mijn hart dat te doen.”

Vaarbrevet

Herman had net zijn eerste dag als leerkracht achter de rug in het VTI van Diksmuide. “Een droom van hem, die hij nog kon waarmaken, al was het dan maar voor één dag”, vervolgt Yossif. “Een andere droom van hem was zijn vaarbrevet halen. Alles was gepland, maar het zal er nooit meer van komen. Gelukkig konden we wel nog één droom samen verwezenlijken toen hij me leerde rijden met de auto. Voor dat en zoveel andere dingen ben ik hem eeuwig dankbaar. Ik hoop dat hij rust in vrede en beloof dat ik mijn leven verder zet als een ode aan hem”, besluit Yossif. (JH)

The post Yossif (18) brengt ode aan verongelukte papa Herman: “Ik zet zijn taak verder, zo zou hij het gewild hebben” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Open Wijngaardfeesten énWijnfeesten in Heuvelland

Op 6 en 7 juli vinden de Open Wijngaardfeesten plaats in Heuvelland. Ontdek een veelheid aan Heuvellandse wijnen en neem een exclusieve kijk achter de schermen op tal van wijndomeinen. Op 15 augustus wordt er weer wijn geproefd in Heuvelland, want dan vinden de Wijnfeesten plaats in het Warandepark in Kemmel. Kuier tussen de verschillende
The post Open Wijngaardfeesten

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan”

Zwevegem Sport won vorig seizoen met vlag en wimpel de titel in tweede provinciale. In het tussenseizoen haalden de jongens van T1 Frederic Calu zeven nieuwelingen binnen. “Het zou moeten volstaan om een rustig seizoen vol te maken”, hoopt sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet.
The post Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen

Lees meer »