Yoran Kuypers (23) opent Yo’s Café in Elverdingestraat: “Klaar voor een nieuw hoofdstuk”

Yoran Kuypers opende in de Elverdingestraat zijn eigen horecazaak, Yo’s Café. Hij stamt uit een ondernemersfamilie, want vader Kurt is de eigenaar van restaurant Au Gourmand in de Rijselseweg en carwash Colyny in het winkelcentrum Rijselpoort.

Yoran Kuypers wordt in oktober 24 jaar. Hij was al even op zoek naar een pand om zijn droom een eigen café te realiseren. In de Elverdingestraat, waar vroeger Vinyl & Chill gevestigd was, opende hij Yo’s Café. “Het was een lange zoektocht naar een geschikt pand maar uiteindelijk zijn we hierop gestoten. Het heeft veel potentieel”, vertelt Yoran. “We zochten zowel binnen als buiten Ieper, maar het is fijn dat ik in eigen stad mijn café kan openen. Na maandenlang werken ben ik heel gemotiveerd om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Het ondernemerschap heb ik van geen vreemden, want vader Kurt is al acht jaar eigenaar van Au Gourmand en sinds corona is daar carwash Colyny bij gekomen.”

Praktijkervaring

Yoran volgde in het middelbaar enkele horecarichtingen. “Eerst de opleiding grootkeuken en daarna nog even hotelschool”, verduidelijkt hij. “Daar deed ik al praktijkervaring op, maar ik hielp ook een hele tijd mee in Au Gourmand. Ik ben nu klaar voor een nieuw hoofdstuk. De naam was wel een serieuze zoektocht. Ik heb bierkaartjes volgeschreven met ideeën”, lacht Yoran. “Uiteindelijk koos ik voor Yo’s Café. Het klinkt goed en bovendien is het ook voor de Engelse gasten toegankelijk. Hier vlakbij is namelijk de Anglicaanse kerk gevestigd. Yo’s Café heeft een gevarieerde drankenkaart met onder andere de zelfgemaakte picon Au Gourmand en je kan de honger stillen met croques. Na verloop van tijd wil ik nog meer snacks aanbieden. In het café voorzie ik een pooltafel, casinospellen en een tapbiljart. Ik wil ook sportwedstrijden uitzenden op televisie. Het wordt, kortom, een sportief hobbycafé.”

Praktisch

Yo’s Café zal vijf dagen per week open zijn. “Telkens van 16 tot 1 uur. Op dinsdag en woensdag sluit ik de deuren. Ik zal vooral alleen werken, maar op drukke momenten doe ik een beroep op flexi’s. Binnenkort is er voor de deur Vern Event en dan belooft het al druk te worden.”

Je kan Yo’s Café volgen op Facebook en bezoeken in de Elverdingestraat 6 in Ieper.

The post Yoran Kuypers (23) opent Yo’s Café in Elverdingestraat: “Klaar voor een nieuw hoofdstuk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na nieuwe sprintnederlaag én declassering: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

Twee Belgische verdachten van moord op Vlaams koppel op Tenerife kunnen binnenkort aan Spanje worden overgeleverd

De Brusselse raadkamer heeft het Europees aanhoudingsbevel uitvoerbaar verklaard tegen de twee verdachten die in België zijn opgepakt in het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife. Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23) kunnen binnenkort dus aan Spanje worden overgeleverd. Woensdag raakte bekend dat

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »