Roundnet Seals Oostende organiseert BK in Duin & Zee: “Een hele eer voor onze club”

Roundnet Seals Oostende bestaat als club sinds vier jaar en mag op 23 en 24 september het Belgisch kampioenschap Spikebal organiseren op de site van Duin en Zee aan de Fortstraat. Voorzitter Tomas Uittenhove verwacht een druk weekend met deelnemers uit heel België, die zullen strijden voor drie titels: dames, heren, en mix-teams.

Roundnet, ook bekend als ‘Spikebal’ (dat is de merknaam van de netjes, red.), is een dynamische balsport waarbij twee teams van twee deelnemers een bal naar elkaar passen en kaatsen op een soort minitrampoline. Bij de derde toets moet de bal in het net – diameter 90 cm – geslagen worden, met de hand. Dij-, kont-, schouder- en hoofdtoetsen zijn ook toegelaten. Het is een combinatie van tafeltennis, zonder palet, én volleybal.

Het spel werd in 1989 bedacht door de Amerikaan Jeff Knurek en beleefde een heropleving toen het bedrijf Spikeball Inc. het in 2008 actief begon te promoten. Daarna waaide de sport over naar Europa, waar intussen nationale en internationale tornooien plaatsvinden. Het Belgisch kampioenschap Roundnet wordt sinds 2018, telkens door een Belgische Roundnetclub georganiseerd. Roundnet Seals Oostende organiseert het BK dit jaar op de site van Duin & Zee.

Drie titels

“We starten ons vierde werkjaar meteen met de organisatie van het Belgisch kampioenschap en dat is een hele eer voor onze club, die lang geen vaste stek had”, legt Tomas Uittenhove uit. “We waren actief op het strand, op openluchtcentrum Duin & Zee én op De Schorre, waar we momenteel trainen. Uiteraard kan de sport ook indoor beoefend worden. Wij startten als vierde club in Vlaanderen. In West-Vlaanderen heb je nu Brugge, Kortrijk en Oostende. In de andere provincies zijn er telkens twee tot vier. Onze club telt 40 leden, die regelmatig komen trainen op ons terrein, op het sportpark De Schorre. De helft ervan is competitief actief in één van de drie competities: dames, heren en mix-teams. De competitie bestaat uit de tornooien, die door de clubs worden georganiseerd.”

Ook het BK is een open tornooi waar iedereen kan aan deelnemen. “Wij verwachten op zaterdag een 40-tal teams bij de mannen en een 15-tal teams bij de dames. Die strijden, eerst in poules met setjes tot 15 punten, daarna met A- & B-finales, vanaf 10 uur gelijktijdig voor de kampioenentrui. De finales worden verwacht tussen 17 en 19 uur. Na de prijsuitreiking volgt een optreden van de band Marine V. Om de dag af te sluiten nemen we de overzetboot naar het centrum van Oostende voor een gezellige afterparty”, vervolgt Tomas Uittenhove.

“Het kampioenschap wordt op zondag afgesloten met de al even spectaculaire titelstrijd voor mixed teams, waarvoor we toch meer dan 30 inschrijvingen verwachten. Om 18 uur kennen we het nieuwe kampioenenduo. We blijven als jonge club heel bescheiden. Enkele leden zullen zich zeker manifesteren en meestrijden voor een top 10-plaats.”

Speciaal bier

De organisatie van het BK wordt ondersteund door de federatie Roundnet Belgium, de stad Oostende en Bère Brouwers, lokale bierbrouwers uit Gistel, trouwe Sealssponsors die speciaal voor de club een nieuw biertje, het Sealtje, hebben gebrouwen. Supporters zijn het hele weekend gratis welkom. Ze kunnen genieten van de lange rally’s op het sportveld, proeven van de biertjes van de lokale Bère Brouwers of zichzelf testen op de obstakelbaan, die ter beschikking wordt gesteld door CM.

De Oostendse Roundnet Seals trainen tweemaal per week, op dinsdagavond en zondagvoormiddag op terrein 35 op het sportpark De Schorre of op het strand. Wie interesse heeft, kan drie trainingen gratis komen uitproberen.

Meer info over de club via [email protected] of via Facebook en Instagram.

The post Roundnet Seals Oostende organiseert BK in Duin & Zee: “Een hele eer voor onze club” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Christine en Patrick zijn een gouden paar

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Patrick Vande Walle en Christine Desmet door het stadsbestuur van Waregem in de bloemetjes gezet.
The post Christine en Patrick zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

Niet de Middellandse Zee, wel gebied rond Canarische Eilanden is dodelijkste stukje oceaan voor vluchtelingen: “Het risico om te sterven, is 1 op 12”

Voor de kust van het West-Afrikaanse Mauritanië zijn maandag minstens 89 mensen omgekomen toen hun vissersboot zonk. De boot vertrok tussen Senegal en Gambia, en was onderweg naar Europa. Op die route langs de Atlantische Oceaan vielen dit jaar al bijna 5.000 doden. “Het is veel gevaarlijker dan de Middellandse Zee.”

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »