LIVE RODE DUIVELS. Belgen trainen laatste keer voor afreis naar Azerbeidzjan

De Rode Duivels bereiden zich voor op de EK-kwalificatiewedstrijden in Azerbeidzjan (zaterdag) en thuis tegen Estland (volgende week dinsdag). In onze liveblog hoeft u geen enkel Duivels nieuwtje te missen!

Meer krantenkoppen in België

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest

Het feestcomité Midden-Pastoriestraat in Sint-Andries hield onlangs zijn zesde buurtfeest. De jaarlijkse traditie aan de start van de zomer lokte zoals elk jaar een honderdtal bewoners.
The post Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen Zandvoorde

Op 12, 13 en 14 juli is er in Zandvoorde door de plaatselijke Zwaantjes Roller Club de 56ste editie van de Flanders Grand Prix van Vlaanderen inline-speedskating. Er is in dat weekend ook de Cadet Challenge, het officieuze Europees kampioenschap voor die leeftijd. Vier leden van ZRC nemen eraan deel.
The post Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen

Lees meer »

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck

In Creatief Huis Leen Harinck in de Vlamingstraat 17 in Poperinge kan je op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het evenement ‘Vrouw zijn’ bijwonen.
The post ‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck appeared first on KW.be.

Lees meer »