Een bloemetje voor Nadine, de ideale schoonmoeder

“Gek maar zeker, ze bestaan… Ideale schoonmoeders”, zo start Lieselot Missinne haar mail aan KW. Nieuwsgierig als we zijn, trokken we dus met een bos ruikers richting Ruddervoorde om kennis te maken met schoonmoeder Nadine Landuyt.

“Mijn schoonmoeder Nadine springt altijd bij voor onze zoon die helaas in zijn eerste levensjaren heel vaak ziek was”, licht Lieselot toe. “Ze nam steeds verlof, niets is haar teveel. Onlangs vroeg ze haar pensioen aan, ook om nog meer te kunnen helpen met onze zoon terwijl wij werken. Ook tijdens mijn zwangerschap was ze er om ons uit de nood te helpen tijdens mijn verplichte platte rust. En dat ondanks haar eigen gezondheidsproblemen. Ongelooflijk welke kracht wij halen uit haar hulp!”

“Ongelofelijk welke kracht wij halen uit haar hulp”

Nadine is mama van zoon Jelle (31) die samen met Lieselot een zoontje Lenn (3) heeft en dochter Silke (27). Manlief Dirk Geerolf is wegenarbeider bij de gemeente Oostkamp. Nadine is sinds kort met vervroegd pensioen. Ze werkte drie decennia als politieagente bij stad Brugge. De jongste vijf jaar deed ze het wat rustiger aan na een hersenoperatie. Ze ruilde de straat voor een halftijdse administratieve job in het politiekantoor.

“Ik vond mezelf nog te jong om al te stoppen met werken en hele dagen thuis te zitten”, licht de 58-jarige Nadine toe. “Nu is het natuurlijk anders, ik heb een kleinzoon om voor te zorgen. Ik doe wat ik kan. Ik weet zelf wat het is om kinderen te hebben als je voltijds werkt. Een beetje hulp links en rechts is altijd welkom. We zijn een goed team, mijn schoondochter Lieselot en mezelf.” Ze zorgen goed voor elkaar in de familie. Het zit diep in hun DNA ingebakken want dochter Silke is verpleegster in het operatiekwartier van AZ Sint-Lucas in Brugge en Lieselot werkt bij Familiezorg. Verveling zal nana Nadine niet kennen tijdens haar pensioen want ze doet niets liever dan eens bijpraten in tearooms met haar broers, zussen, vriendinnen, Dirk, Silke en… Lieselot. (mlt)

The post Een bloemetje voor Nadine, de ideale schoonmoeder is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

“Probeer eerlijke sprinter te zijn”: Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering waarvoor z’n vriendin hem moest kalmeren

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie dagen vol sfeer en gezelligheid”

Op 9, 10, 11 augustus vindt Loppem Leeft! plaats aan het Kasteel van Loppem, een gloednieuw en gratis familiefestival. Headliner is Mama’s Jasje op zaterdag. “Op vrijdag starten we met een Back to the 80’s party en op zondag is er een uniek klassiek concert van Patrick Hamilton met orkest.”
The post Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »