Bredense verenigingen en Fietsersbond pakken uit met gratis gezinsfietstocht op autoloze zondag

Een aantal Bredense verenigingen slaat op zondag 17 september de handen in elkaar in het kader van de Week van de Mobiliteit. In samenwerking met het gemeentebestuur en een aantal vrijwilligers bieden ze de Bredenaar, onder aanvoering van de Fietsersbond, een gratis gezinsfietstocht aan.

“Zondag 17 september is autoloze zondag en dat kunnen we niet zomaar laten voorbijgaan”, geeft Guido De Greef, voorzitter van de Fietsersbond Bredene, wat duiding. “Om de Bredenaar te mobiliseren en het fietsrijden bij gezinnen te stimuleren, bieden we een fietstocht met animatie aan.” Dat gebeurt in samenwerking met de Gezinsbond, ReCycle, Femma en Heemkring Ter Cuere.

Twee parcours

Deelnemen aan de fietstocht kan met een vrije start tussen 14 uur en 15.30 uur ter hoogte van ReCycle in de Kapelstraat 237. “Mooi meegenomen is dat je er meteen ook je fiets kunt laten nazien”, vertelt Guido. “En voor onderweg kan je ook rekenen op pechverhelping.”

De bepijlde gezinsfietstocht gaat over twee parcours: een van 7 kilometer en een van 20 kilometer. Onderweg zijn er twee haltes met ludieke bevoorrading, informatie en animatie voorzien. “Voorts heb ik ook een fotoshoot onder de noemer ‘een confrontatie met prikkeBreintje’ en een ‘prikkeBreintje-zoektocht’ met prijzen op touw gezet”, verklapt de Krak van Bredene.

Vooraf inschrijven

Deelname aan de gezinsfietstocht is volledig gratis. Vooraf inschrijven, met opgave van het aantal deelnemers is wel noodzakelijk. Dat kan via [email protected].

De eindmeet van de tocht ligt aan het Turkeyenhof aan de Zegelaan 42 bij Heemkring Ter Cuere. Daar wacht de deelnemers nog een goodie bag, animatie en kan er gezellig nagepraat worden bij een verfrissend drankje.

The post Bredense verenigingen en Fietsersbond pakken uit met gratis gezinsfietstocht op autoloze zondag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

“Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken Zulte Waregem-coach Sven Vandenbroeck begonnen aan Operatie Promotie

De voorbereiding bij Zulte Waregem is nu ook echt begonnen. De eerste oefenwedstrijd werd gewonnen, de open training voor fans is gegeven. Een gesprek met nieuwbakken T1 Sven Vandenbroeck. “In 1B moet je niet te lang met hetzelfde systeem voetballen.” We kunnen ons dus verwachten aan tactische flexibiliteit.
The post “Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Hoe de rolkoffer een geldmachine werd

20:03 In de strijd tegen overvolle bagagebakken en geruzie tussen reizigers rekenen luchtvaartmaatschappijen steeds vaker een tarief aan voor rolkoffers die als handbagage mee in het vliegtuig worden genome…

Lees meer »

Drie jaar na moord zonder motief in Tielt is onderzoek afgerond

De 22-jarige Jarod D. blijft twee maanden langer in de gevangenis op verdenking van moord. Leander Quintijn wandelde op straat toen hij plots met meerdere messteken aangevallen werd. De jongeman werd niet meteen opgepakt, maar praatte uiteindelijk zijn mond voorbij aan een kennis. Die laatste besloot alarm te slaan. Het onderzoek is inmiddels volledig afgerond.
The post Drie jaar

Lees meer »

Telex sport

AtletiekDe atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400 meterloper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs. Dat is bijzonder zuur voor Jonathan Borlée, want normaal zouden de Spelen van Parijs met vader

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »