Blijft Sven Pichal in de cel of krijgt hij elektronisch toezicht? Rechtbank beslist dinsdag

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen behandelt dinsdag 12 september de zaak van radiopresentator Sven Pichal (44). Dat werd vernomen bij het Antwerpse parket-generaal. De raadkamer wilde Pichal eind vorige maand onder elektronisch toezicht plaatsen, maar het parket ging in beroep. Het is nu aan de KI om te beslissen.

Meer krantenkoppen in België

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

Tentoonstelling Westfront Nieuwpoort vernieuwd: “Klemtoon op persoonlijke verhalen”

In Nieuwpoort is de tentoonstelling in het Westfront-museum vernieuwd, dat onder het Koning Albert I-monument ligt. Die tentoonstelling vertelt het verhaal van Nieuwpoort tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de polders onder water gezet werden om het Duitse leger te stoppen. In de nieuwe tentoonstelling ligt er meer nadruk op persoonlijke verhalen tijdens de oorlog, en er is een audiogids die

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »