Vrouw en zoontjes van verdronken Yaser (29) kapot van verdriet: “We stonden machteloos toe te kijken hoe hij kopje onder ging”

Wat een leuke familieuitstap moest worden met familie uit Engeland op bezoek, draaide voor Esma en haar gezin uit op een complete nachtmerrie. Yaser probeerde samen met zijn 21-jarige neef sleutels uit het water te vissen die even voordien door een van zijn zoontjes het water in werden gegooid. Ze gleden uit en kwamen in het water terecht. De jongste kon gered worden, maar voor Yaser kwam alle hulp te laat.

Bijna acht jaar geleden vluchtte Yaser van uit Afghanistan naar ons land, op de vlucht voor de oorlog en om zo te vermijden dat hij zou moeten meevechten. In België zocht hij stabiliteit om later Esma en hun oudste zoon, die ondertussen zeven jaar is, te laten overkomen. Dat gebeurde vijf jaar geleden en ondertussen kregen ze hier nog een zoon, die nu drie jaar oud is. Ze hoopten in België een gelukkig leven op te bouwen en daar slaagden ze ook in. Het gezin leefde een gelukkig leven, weg van de bommen in hun thuisland. Tot het noodlot zondagavond toesloeg.

Uitgegleden

Als we met Esma terugblikken op die noodlottige zondagavond, krijgt ze het heel moeilijk. “De kindjes waren met een bos sleutels aan het spelen toen die ineens van de brug donderde”, zegt de vrouw in tranen. “Yaser wou samen met zijn neef proberen om de sleutels te pakken te krijgen. Die lagen immers nog in het zicht. Ze zijn uitgegleden op de schuine dijk en kwamen zo in het water terecht. Verschrikkelijk, want ik wist dat ze niet konden zwemmen. Een man (Carl Ceulemans, red.) kon zijn neef redden, maar Yaser was al heel snel niet meer te zien. We stonden machteloos langs de kant te kijken hoe Yaser kopje onder ging.”

De hulpdiensten zochten diezelfde avond nog tot 21 uur naar enig spoor van de vermiste man, maar moesten hun zoektocht staken. De volgende morgen werd Yaser gevonden in de Oostendse havengeul.

Gezin boven alles

Yaser was volgens Esma een harde werker en werkte bij Morubel, een visfabriek in Oostende. Zijn gezin was alles voor hem. “Mijn man was een goede echtgenoot en een goede papa voor onze kindjes”, vertelt Esma. “Hij werkte echt hard opdat we niets tekort zouden komen. Onze kinderen keken echt op naar hem. Vooral onze oudste zoon heeft het moeilijk. Ze gaan naar school in de Sint-Lodewijksschool op de Konterdam, maar zijn sinds het overlijden van Yaser nog niet geweest. Daar zijn ze nog niet klaar voor.”

Esma moest haar man zondagavond begraven. “Dat was een heel moeilijk moment”, zegt ze daarover. “We moeten nu verder zonder hem en dat zal heel moeilijk zijn. Maar het moet voor onze kinderen.” Ook buren en collega’s van de man omschrijven hem als een aangename en vriendelijke man. “Hij zal gemist worden door heel veel mensen”, aldus Esma.

The post Vrouw en zoontjes van verdronken Yaser (29) kapot van verdriet: “We stonden machteloos toe te kijken hoe hij kopje onder ging” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »