Poperingse katholieke basisscholen vieren jubileumjaar: “Feest met alle 2.200 leerlingen”

De scholengemeenschap KBRP telt twaalf scholen uit de regio Poperinge, Westouter en Vleteren. Het schooljaar 2023-2024 wordt voor KBRP een jubileumjaar, want alle basisscholen werken ondertussen 20 jaar samen. Op vrijdag 8 september wordt er feest gevierd in alle basisscholen en is er onder andere een Kinderfeest.

“Om dit jubileumjaar feestelijk in de verf te zetten willen we dit met alle 2.200 leerlingen van de twaalf basisscholen en alle personeelsleden vieren op vrijdag 8 september”, vertelt An Tillie, algemeen directeur van de Katholieke Basisscholen Regio Poperinge. “De missie van onze scholengemeenschap is ‘KBRP Iedereen Mee’. In de loop van de eerste week wordt door alle kinderen het KBRP Charter ondertekend of van een eigen tekening voorzien. Het KBRP Charter luidt KBRP 20 jaar – ‘We zorgen voor elkaar, iedereen telt mee’.”

“Daarnaast wordt het ook een KBRP kleurendag. We willen graag onze scholengemeenschap laten zien dat we allemaal samen horen. Daarom komt iedereen op die specifieke dag gekleed in één van de kleuren – geel, groen, oranje of blauw – van KBRP. Dit staat voor Kleurrijk, Betrokken, Repectvol en Positief. We willen onze diversiteit vieren door samen te komen in een regenboog van kleuren”, aldus An.

“Onze missie wordt extra in de verf gezet door het vormen van een menselijke ketting met alle leerlingen en personeelsleden in het KBRP kleurenpallet en dit tegelijkertijd in al onze scholen. Deze menselijke ketting vormen we om samenhorigheid en solidariteit te vieren. Het is een prachtige uitdrukking van onze diverse gemeenschap. Het filmpje zal nadien te zien zijn op de Facebookpagina van de school en van KBRP”, legt algemeen directeur An uit.

Kinderfeest

“In de namiddag wordt een Kinderfeest georganiseerd met tal van leuke activiteiten zoals kindergrime, gekke kapsels en nog zoveel meer. KBRP trakteert met een ijsje voor elk kind en een KBRP verjaardagsgeschenk. Er kan gezongen en gedanst worden op het KBRP lied ‘Iedereen mee’. Met de kleurplaat kan iedereen ook meedoen aan de kleurwedstrijd. In elke school valt er zowel in het kleuter als in het lager een leuke prijs te winnen.”

The post Poperingse katholieke basisscholen vieren jubileumjaar: “Feest met alle 2.200 leerlingen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »