Man met negentien aliassen riskeert 51 maanden cel voor beroven bejaarden in onder andere Knokke

Een 51-jarige Marokkaan zonder geldige verblijfplaats in België riskeert in beroep 51 maanden cel nadat hij tal van diefstallen pleegde in Knokke en Antwerpen. Ze overviel hij onder meer twee bejaarde dames.

De man stal onder meer bankkaarten, geld, rijbewijzen en identiteitskaarten. Op 30 juli 2022 werd hij door de politie gevat bij hem en zijn kompaan werd de buit van die dag – naast XTC – bij hen gevonden. Het ging onder meer op buit die ze in Antwerpen hadden gemaakt. In Knokke hadden ze twee dames van meer dan 80 en 90 jaar beroofd van hun geldbeugel en handtas. Hij kreeg 40 maanden cel, maar ging in beroep.

Zijn advocaat meent dat zijn cliënt na meer dan een jaar gevangenisstraf een nieuwe kans verdient en hij is ook van plan niet langer in België te blijven. Maar de procureur-generaal tilde vooral zwaar aan het beroven van de dames die zich verplaatsten met behulp van een rollator. “Hoe kun je je als mens zo verlagen die mensen iets aan te doen? Die mensjes zullen er misschien voor de rest van hun blijvende herinneringen aan hebben!”

Omdat hij niet aan zijn proefstuk toe is en bij de politie gekend is onder liefst negentien aliassen, vorderde hij 48 maanden cel, plus nog eens drie maanden extra voor zijn onwettig verblijf in België. (OSM)

Uitspraak op 4 oktober.

The post Man met negentien aliassen riskeert 51 maanden cel voor beroven bejaarden in onder andere Knokke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »