Man met 193 maanden cel riskeert nog maar eens een jaar voor cannabisbezit gevangenis van Brugge

Een 33-jarige man vraagt in beroep een milde straf voor het bezit van cannabis in de gevangenis van Brugge. De man is er vaste klant, want in totaal liep hij al 193 maanden of zestien jaar gevangenisstraf op.

De 33-jarige Youssef Z. uit Kortrijk werd op 16 oktober 2021 betrapt door een cipier. Zijn broer stopte hem na het bezoek iets toe en de cipier zag hoe Z. dat meteen doorgaf aan een andere gevangene. Zelf beweert hij dat hij de drugs kreeg van de andere gevangene, maar het weigerde en ze snel terug gaf. “Mijn familie doet niet aan drugs!”, blijft hij volhouden.

‘Hopeloos figuur’

Zelf kreeg hij nog maar eens jaar cel, de zoveelste veroordeling. Naast vijf jaar jeugdrechtbank kreeg hij in totaal al voor 193 maanden, of omgerekend meer dan zestien jaar cel. Op 23 maart dit jaar werd hij nog maar eens betrapt met 7 gram cannabis op zak in de gevangenis. Zelf hoopt zijn advocaat op een milde straf zodat zijn cliënt zich snel grondig kan laten behandelen. Maar de procureur-generaal noemde Z. ‘een hopeloos figuur’. “Het is al de achtste keer dat je voor het hof van beroep verschijnt. Met zestien jaar cel, had je in principe je volledige volwassen leven in de gevangenis moeten zitten. Heb je nog geen kansen genoeg gekregen?” (OSM)

Uitspraak op 4 oktober.

The post Man met 193 maanden cel riskeert nog maar eens een jaar voor cannabisbezit gevangenis van Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »