Hotels aan zee doen gouden zaken: amper nog een kamer vrij

De eerste volle week van het schooljaar was het puffen en zweten geblazen: met temperaturen tot boven de 30 graden dromen we weer massaal van tropische stranden en verfrissende cocktails. Het mag dan ook niet verbazen dat de hotels aan zee, met Oostende op kop, nagenoeg volledig volgeboekt zijn. Ook hotel Astoria in De Haan is deze week volgeboekt.

Juli was nat, augustus met perioden iets beter, maar het ziet ernaar uit dat september misschien wel nog de mooiste zomermaand zal worden. Al de hele week lang kunnen we genieten van zonovergoten dagen en dat zal dit weekend niet anders zijn. Vanaf dinsdag zal het kwik weer gevoelig dalen, maar de zon blijft volgens de huidige voorspellingen wel grotendeels van de partij.

Nieuws dat als muziek in de oren klinkt van Bart Boelens, voorzitter van Horeca Middenkust: “Het prachtige weer was voorspeld, en dat heeft zich rechtstreeks vertaald in een pak extra boekingen. Bijna alle hotels in Oostende zijn volzet voor dit weekend, en ook de afgelopen dagen zat het al goed vol. Mensen hebben de zon gemist, zoveel is duidelijk”, glimlacht de uitbater van Hotel Europe in Oostende.

“September is normaal een seniorenmaand, nu zien we ook veel studenten”

“Doorgaans is september een beetje de seniorenmaand voor ons, maar we merken dat er nu ook heel wat studenten over de stranden wandelen en overnachtingen boeken. De tweede zit is voorbij en de zon schijnt: wat kun je nog meer wensen?”,lacht hij. “Restaurants hebben het dan weer graag iets frisser, toeristen blijven liever op het strand voor een snelle hap in deze temperaturen. Maar zij waren dan wél weer gebaat bij het kwakkelweer in juli, dus nu is iedereen tevreden. Hopelijk blijft het de rest van de maand ook droog, maar hoe dan ook is dit een mooie afsluiter van het zomerseizoen aan de kust.”

Boelens geeft nog mee dat er overal personeel genoeg is om alle zonnekloppers op hun wenken te bedienen.

Veilig zwemmen

Bij Toerisme Oostende zijn ze ook in hun nopjes. “Natuurlijk is het fijn om alle toeristen zo te zien genieten op onze dijken en de terrasjes. Of we qua aantal bezoekers de topdagen van in augustus zullen overschrijden? Dat betwijfel ik, maar je weet nooit. Ik voorspel in elk geval dat er de komende dagen heel wat volk vanuit het binnenland zal afzakken naar Oostende, dat zien we vaker gebeuren wanneer het warmer dan 30 graden wordt. Dan komen ze bij ons verfrissing opzoeken”, meent woordvoerster Margot Neyskens. “Afkoelen in de zee zal zeker kunnen, er zijn nog vier reddingsposten actief. Maar doe het alsjeblieft veilig. Mensen blijven de gevaren van de zee onderschatten, met drastische gevolgen als resultaat. Ook al is het druk: blijf in de bewaakte zones en let op elkaar.”

The post Hotels aan zee doen gouden zaken: amper nog een kamer vrij is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Restaurant Sphere opent dit weekend de deuren op de meest imposante locatie óóit: “Dit zie je nergens anders ter wereld”

Een glazen koepel dat een architecturaal staaltje van wereldniveau is kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Ondernemer Christophe Declerck, die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, dacht op zijn 64e nog lang niet aan stoppen en zag in de blikvanger dé perfecte locatie voor zijn nieuwe horecazaak. Op het Albertplein opent zaterdag een

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Frankrijk heeft ‘bunker’ Maignan, maar de Rode Duivels hebben Koen Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »