Gemeentebestuur plant aanleg beachvolleybalveld op terreinen VK Langemark-Poelkapelle

Er zijn plannen om een beachvolleybalveld aan te leggen op het terrein achter de kleedkamer van voetbalclub VK Langemark-Poelkapelle. CD&V juicht het voorstel toe, maar vraagt zich af of het terrein in kwestie wel groot genoeg is. Tegen volgend jaar zou er daar al beachvolleybal gespeeld kunnen worden.

Het was Eddy Vanacker (CD&V) die had horen waaien dat het gemeentebestuur de intentie heeft om een beachvolleyveld aan te leggen. “Dat is positief”, reageert Vanacker. “De vraag was er al gekomen in 2021, omdat de federatie Volley Vlaanderen de campagne ‘Get Out’ had gelanceerd om beachvolley te stimuleren. Op het plan staat niet duidelijk waar het precies zal komen. Volgens de informatie die wij kregen, zou dat achter de kleedkamers van VK Langemark-Poelkapelle zijn?”

Eén of twee terreinen?

Schepen van Sport Jean-Marie Callewaert (Vooruit) bevestigde dat dit inderdaad de locatie is die men op het oog heeft. “We doen dat in overleg met de voetbalclub. Het was ons voorstel en het bestuur van de club heeft er geen probleem mee. Integendeel, ze zijn zelf ook vragende partij. We zitten nog samen met de diensten om te kijken hoe we dat in het juiste kader kunnen gieten. Zo moet er een aanpassing komen van het recht van opstal”, aldus Jean-Marie Callewaert. “We zijn ook nog aan het afwegen of we gaan voor één terrein of een combinatie van twee terreinen die eventueel nog door andere sporten kunnen gebruikt worden in de zomer. De bedoeling zou zijn dat men daar tegen volgend jaar kan beachvolleyballen.”

Genoeg ruimte?

Eddy Vanacker twijfelt echter of daar wel genoeg ruimte is. “De afmetingen van een beachvolleybalveld is 16 op 8 meter, terwijl de breedte van het terrein maar 16,90 meter is. Dat betekent dat er maar 45 centimeter uitloopzone is aan weerskanten.”

“Het is te zien of je de velden in de lengte of in de breedte aanlegt”, repliceerde schepen Callewaert. “Langs het kunstgrasveld is er ook een betonnen pad, dus we kunnen eigenlijk tot tegen het betonnen pad afsluitingen plaatsen. De sportdienst is nog volop bezig met dat uit te zoeken hoe we dat het efficiëntst kunnen.”

Eddy Vanacker vond dat het dan ook eens tijd is om een geste te doen naar de tennisclub. “We willen dat in het volgende meerjarenplan de mogelijkheid opgenomen wordt voor de aanleg van een indoor tennisterrein.” Schepen Callewaert antwoordde echter dat er nog sportverenigingen vragen hebben. “We proberen in de mate van het mogelijke iedereen te helpen.”

The post Gemeentebestuur plant aanleg beachvolleybalveld op terreinen VK Langemark-Poelkapelle is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

De speeltijd is voorbij: Duitse spelersvrouwen niet meer welkom

De speeltijd is voorbij. Konden de spelers van de Duitse nationale ploeg sinds de start van het EK voetbal geregeld wat tijd doorbrengen met hun naasten, is daar niet langer sprake van. Het hoofd louter op de finale, niet op de familie. In tegenstelling tot de Engelse WAGs: na hun zege tegen Slovakije werden de Engelse spelersvrouwen in een vloot

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »