Elise neemt fakkel van Ann-Sophie Vandenweghe over bij dansschool Induce in Roeselare

Zestien jaar geleden ging Ann-Sophie Vandenweghe dansschool Induce leiden maar nu geeft ze de fakkel door aan Elise De Decker. “Elise is helemaal opgegroeid in Induce zodat de leidingwissel vlotjes zal verlopen.”

Dansschool Induce heeft al jaren haar stek in de Mandellaan en is momenteel een tweede thuis voor zo’n ruim zeshonderd dansfanaten. “We bieden danslessen aan voor zowel de allerkleinsten als volwassenen, dit in verschillende dansstijlen. En dat doen we met negen lesgevers, elk gespecialiseerd in hun eigen stijl”, legt Ann-Sophie Vandenweghe (40) uit.

Job in Barnum

“Het ledenaantal is de jongste jaren fors gestegen en we hebben ook een veel ruimer aanbod dan vroeger. De moderne dans van twintig jaar geleden is natuurlijk niet de moderne dans van vandaag. Nu bieden we extra danslessen aan voor hiphop, musical, tiktok en opvallend meer ballet ook dan vroeger.”

Maar nu geeft Ann-Sophie de fakkel door. “Het is het juiste moment. Sinds vorig jaar werk ik overdag ook in Barnum waar ik deels leerlingenbegeleider, deels administratief medewerker ben. In het begin was dat een zwangerschapsvervanging maar het is een blijvertje geworden. En ik vind het er bijzonder leuk. Het contact met de vele toffe collega’s, de leerlingen en deel uitmaken van een groot team was een nieuwe, fijne ervaring. Maar dat combineren met nog een fulltime job in Induce, dat lukte niet meer.

Continuïteit

“Ik moest echter niet panikeren want ik wist dat Elise klaar stond. Zij is echt Induce. Ze danste zelf al als kleuter bij Induce op het moment dat ik de fakkel overnam van Kris Schurmans. Zij richtte Induce op in 1984. Elise is al die jaren trouw gebleven aan onze dansschool. Ze kent Induce van binnen en van buiten en helpt me de laatste jaren al met de algemene leiding van de school. Dat deed ze super! Kiezen voor Elise is dus kiezen voor zekerheid en voor continuïteit. Onze dansers zullen het verschil echt niet merken.”

“Elise danste al bij Induce op het moment dat ik de fakkel overnam”

Elise De Decker (27) werkt al enkele jaren fulltime voor Induce. “Ann-Sophie leerde me heel veel over het runnen van een dansschool. De laatste twee seizoenen heb ik al wat eigen ideeën kunnen uitwerken en realiseren. Met mij aan het roer zal er dus niet veel veranderen. Het gamma is al zo goed als compleet en alles draait goed. We blijven met zijn negenen boeiende cursussen aanbieden en Ann-Sophie blijft aan boord als lesgeefster dus het is geen volledig afscheid.” (BCR)

Inschrijven kan nog altijd via www.induce.be.

The post Elise neemt fakkel van Ann-Sophie Vandenweghe over bij dansschool Induce in Roeselare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Ziekenhuizen van Hasselt, Tongeren en Heusden-Zolder bereiden intensievere en geïntegreerde samenwerking voor

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, az Vesalius in Tongeren en het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder hebben een intentieovereenkomst ondertekend. Daarmee geven ze aan dat ze de mogelijkheden voor een duurzame intensere samenwerking zullen onderzoeken en voorbereiden. Op die manier willen ze ook in de toekomst hun patiënten in iedere fase van hun leven de nodige hoogstaande kwalitatieve zorg blijven bieden in

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.
The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” appeared first

Lees meer »