Elf honden in beslag genomen bij fokker in Beveren, erkenning wordt ingetrokken

Maandag werden er elf honden in beslag genomen bij een fokker in Beveren. Naar aanleiding van eerdere controles, zowel van politie als van inspectie dierenwelzijn, werd al eerder de procedure tot intrekking van de erkenning opgestart.

Naast deze procedure werden er maatregelen opgelegd om het welzijn van de dieren te vrijwaren. “Het gaat om 8 volwassen honden en 3 puppy’s die opgevangen worden door drie verschillende erkende asielen”, horen we van woordvoerder Carl Vyncke. “De volwassen honden waren angstig en de huisvesting voldeed niet aan de minimale vereisten die duidelijk omschreven staan in de dierenwelzijnswet waarvan de verdachten geacht waren goed op de hoogte te zijn.”

Meerdere meldingen

“De medische toestand en hygiëne van de dieren wordt nu goed opgevolgd en het onderzoek wordt verdergezet door de sectie omgeving van de lokale recherche bij PZ RIHO. De dienst inspectie dierenwelzijn monitort het onderzoek en beslist wat er verder met de dieren gebeurt”, aldus Carl Vyncke. “Wekelijks ontvangen de politie, steden en gemeenten en dienst dierenwelzijn meerdere terechte meldingen over dierenverwaarlozing/mishandeling, terwijl de asielen overvol zitten.”

The post Elf honden in beslag genomen bij fokker in Beveren, erkenning wordt ingetrokken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Oude boerderij in Merchtem gaat in vlammen op

In de Peisegemstraat in Merchtem is gisteravond een oude boerderij uitgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Mensen in de buurt kregen dan ook de raad om ramen en deuren dicht te houden.

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

Dertigste editie van Ieper Hardcore Fest al maanden uitverkocht: “Liever zo dan weer te groot willen worden”

De dertigste editie van Ieper Hardcore Festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, maar mocht halfweg maart het bordje ‘uitverkocht’ bij de tickets van zaterdag, zondag en de weekendtickets zetten. Het hardcore-, punk- en metalfestival zit weer helemaal in de lift sinds het vorig jaar verhuisde van de festivalweide langs de Poperingseweg naar de site

Lees meer »