De Lijn schrapte dit jaar al 18.000 ritten, en dat ligt vooral aan defecte bussen: “Chauffeurs zitten soms met hun duimen te draaien”

Het aantal geschrapte ritten bij De Lijn als gevolg van technische problemen, swingt de pan uit. Alleen al tot eind mei dit jaar gingen ruim 18.000 ritten niet door, het drievoudige van in 2019.

Meer krantenkoppen in België

Start van de 80 watermolenfeesten met onthulling van kunstwerk ‘De Molenaar’

Het startschot is gegeven. Heule-Watermolen kan en zal drie dagen jubelen. Met de onthulling van het kunstwerk van beeldhouwer Philip Moerman, vergezeld door het gedicht ‘De Molenaar’ van de hand van de Heulse letterpoëet Joris Denoo (70) en in bijzijn van de Kortrijkse burgermeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) zijn de 80ste watermolen officieel gestart. Tijdens deze feesten wordt ook

Lees meer »

Brand in torenspits van kathedraal in Franse stad Rouen

In de Franse stad Rouen, in Normandië, is een brand uitgebroken in de torenspits van de kathedraal. Dat meldt de burgemeester van de stad. Het vuur zou ontstaat zijn bij renovatiewerken. De kathedraal werd in de 19e eeuw meermaals vereeuwigd door de impressionistische schilder Claude Monet.

Lees meer »

Pleidooien gestart in ‘Rust’-rechtszaak van Alec Baldwin: “Hij vroeg om het grootste wapen dat er was”

Alec Baldwin (66) was op woensdag opnieuw aanwezig in de rechtbank. De openbare aanklagers van New Mexico zijn vandaag begonnen aan hun openingsverklaring. Een jury, bestaande uit twaalf personen en vier plaatsvervangers, zal de aanklagers horen argumenteren dat de acteur de veiligheid negeerde tijdens het filmen van ‘Rust’ en dus nalatig handelde. “Het was een echt wapen en geen speelgoed.”

Lees meer »

Lulu Aertgeerts uit ‘Postbus X’ gelooft nog in de liefde, maar… “Onder hetzelfde dak wonen hoeft niet per se”

Vlaanderen leerde haar kennen als de Zwarte Weduwe uit ‘Postbus X’, later volgden nog langdurige rollen in onder meer ‘Familie’ en ‘Wittekerke’. Maar de laatste jaren is het stil geworden rond actirce Lulu Aertgeerts (61). In ‘Primo’ vertelt ze hoe ze nu haar dagen vult en of ze geen heimwee heeft naar het acteren. “Het Vlaamse acteerwereldje was, is en

Lees meer »

Spaarkas uitgekeerd in ‘t Leenhof in Assebroek

Vrijdagavond werd in ‘t Leenhof in Assebroek de spaarkas uitgekeerd. Zowat alle 40 leden van Spaarkas De Leenhofvrienden, die acht jaar geleden een doorstart kende, tekenden hiervoor present.
The post Spaarkas uitgekeerd in ‘t Leenhof in Assebroek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaanse toerist in Zuid-Afrika gedood door olifanten

In een park nabij het Zuid-Afrikaanse Johannesburg is een Spaanse toerist omgekomen nadat hij werd vertrappeld door olifanten. De 43-jarige man was zondagochtend uit zijn voertuig gestapt om foto’s te nemen, waarna hij door de dieren werd aangevallen. Dat hebben de autoriteiten dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »

Gewonde door Samouraizwaard na conflict in Anderlecht

In de Claude Debussystraat te Anderlecht, ter hoogte van het Astridpark, is een persoon lichtgewond geraakt door een Samouraizwaard. Volgens politiezone Zuid kwam omstreeks 1u45 ‘s nachts een melding binnen van een vechtpartij waarbij het zwaard werd gebruikt.

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Pop-up interieurzaak opent in voormalig pand Van Maele in Schuiferskapelle: “Willen hier een platform bieden voor creativiteit”

Op het dorpsplein van Schuiferskapelle is met ‘Interieurvondsten Twee’ sinds eind vorige week een pop-up interieurwinkel te vinden. Het gaat om een project van Lisa Grymonprez en haar moeder Sabine Callewaert. Het duo focust op upcycling, decoratie en tweedehandsspulletjes.
The post Pop-up interieurzaak opent in voormalig pand Van Maele in Schuiferskapelle: “Willen hier een platform bieden voor creativiteit” appeared

Lees meer »

Fietsersbond Lendelede trakteertde Fietsbusbegeleiders

Het bestuur van de Fietsersbond Lendelede zette de begeleiders van de Fietsbus in de bloemetjes. “Dankzij hun inzet kunnen kinderen op een veilige manier en in groep van en naar school fietsen”, zeggen Sofie, Hanne, Thomas, Steven en Dries.
The post Fietsersbond Lendelede trakteertde Fietsbusbegeleiders appeared first on KW.be.

Lees meer »