Commissie wil dat Europese gehandicaptenkaart in hele Europese Unie gebruikt wordt

De Europese Commissie wil een Europese kaart invoeren voor personen met een beperking, zodat ze in elke lidstaat dezelfde rechten genieten. Dat heeft de Commissie woensdag bekendgemaakt.

Meer krantenkoppen in België

Andrew Tate en broer aangeklaagd voor grootschalige belastingontduiking in Verenigd Koninkrijk

De Britse controversiële influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan worden beschuldigd van grootschalige belastingsontduiking in het Verenigd Koninkrijk. Ze zouden jarenlang samen met een derde persoon belastingen hebben ontdoken op een bedrag van 25 miljoen euro, gekregen als inkomsten uit hun internetactiviteiten. De Britse politie heeft een civiele procedure tegen de 3 aangespannen.

Lees meer »

Vogelspotters vanuit Duitsland en Frankrijk naar Viersels Gebroekt voor kuikens van zeldzame ‘kleinst waterhoen’

In natuurgebied het Viersels Gebroekt zijn de afgelopen dagen opnieuw heel wat vogelspotters opgedoken, zelfs uit het buitenland. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De komst van de vogelspotters heeft alles te maken met de ‘kleinst waterhoen’, een vogeltje dat maar heel zelden te zien is omdat het zich meestal verstopt in het hoge riet. Begin mei was het waterhoentje er

Lees meer »

Limburgse Turken diep ontgoocheld na verlies tegen Nederland op het EK: “Onze trainer had veel sneller moeten ingrijpen”

Geen of weinig getoeter door de Turkse gemeenschap in Limburg gisterenavond. Turkije heeft niet kunnen stunten tegen Nederland op het EK voetbal. Ze verloren met 2-1. Na het laatste fluitsignaal was de ontgoocheling groot bij de Turkse supporters. Bij Oranje was de vreugde dan weer groot. Verschillende Nederlanders uit Limburg volgden de match in cafés aan de grens met Nederland.

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »