Cédric Callewaert na tweede plaats op WK duatlon: “Zilver gewonnen? Neen, goud verloren!”

Cédric Callewaert ging met grote ambities naar het WK duatlon lange afstand in het Zwitserse Zofingen. Hij leek op weg naar een tweede wereldtitel, tot hij plots overal krampen kreeg. Uiteindelijk pakte hij zilver. “Dat moet toch even bezinken”, zegt de duatleet.

Het WK duatlon op de lange afstand in Zofingen bestaat uit 10 kilomter lopen, 150 kilometer fietsen en 30 kilometer lopen. “Het parcours is heel pittig”, weet Cédric Callewaert (39) uit Poelkapelle. “In het fietsen zijn er net geen 2.000 hoogtemeters. Het lopen telt ook veel hoogtemeters en is voor de helft onverhard. Wat Hawaï voor de triatlon is, is Zofingen voor de duatlon.”

“Of ik volgend jaar weer start in Zofingen? Nu eerst even herbronnen”

In het begin van de race leek er geen vuiltje aan de lucht. “Tot op 10 kilometer van de eindmeet liep ik de perfecte race en was ik op weg naar de wereldtitel in mijn age group en zou ik ook een heel mooie overall uitslag kunnen behalen. Conditioneel voelde ik me minstens even goed als vorig jaar, toen ik de wereldtitel pakte. En toen ik eraan begon, voelde ik dat ik superbenen had. Na het fietsen had ik een bonus van acht minuten en die kon ik halverwege de tweede run uitbreiden tot bijna tien minuten. Maar plots staken krampen de kop op. Ik voelde ze overal. Het was drukkend warm en ik ben daar wel gevoelig voor. Wellicht heeft dat me de das omgedaan. Ik moest uiteindelijk nog een landgenoot laten voorgaan, maar ik voelde me niet op mijn waarde geklopt. Dit voelt als een verloren gouden medaille en geen gewonnen zilver.”

Vorig jaar won de Poelkapellenaar wel de wereldtitel, maar toen had hij bijna hetzelfde voor. “Gelukkig was de voorsprong toen voldoende groot. Ik voelde dat er nog meer rendement inzat en dat wilde ik dit jaar bewijzen. Helaas is het er dus niet van gekomen. Of ik volgend jaar nog eens deelneem? Dat zien we wel, eerst wil ik even herbronnen. Je mag ook niet vergeten dat het veel opofferingen vergt. Ik heb een gezinsleven en een drukke job. Bovendien moet ik het kostenplaatje rond krijgen, maar gelukkig word ik gesteund door lokale privé-sponsors.”

Tweede hoofddoel

In het najaar volgt nog een tweede hoofddoel voor Cédric. “Ik was dit jaar al op de sukkel met de achillespees en ook de aanloop naar Zofingen liep niet van een leien dakje. Ik heb echter nog een belangrijke afspraak: de marathon van Valencia in december. Daar wil ik onder 2 uur en 30 minuten duiken. Op dit moment staat mijn PR op 2 uur 32’. Valencia is sterk bezet en ik zal me meer kunnen wegsteken.”

The post Cédric Callewaert na tweede plaats op WK duatlon: “Zilver gewonnen? Neen, goud verloren!” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hoe het Verenigd Koninkrijk in duizelingwekkend tempo in economische miserie is geraakt

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen vandaag. Hier schetst hij een bijzonder schrijnend beeld van de

Lees meer »

Jochen Vanhoudt is al meer dan 25 jaar dé BV-kapper: “Ik zag de liefde van Koen Wauters en Valerie groeien, maar helaas ook uitdoven”

Hij is dé BV-kapper bij uitstek. Jochen Vanhoudt nam al de haren van onder meer Lesley-Ann Poppe, prinses Delphine en zelfs Pamela Anderson onder handen en ook op zowat alle grote muziekshows is hij aan het werk. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij honderduit over z’n job, de intieme gesprekken die hij heeft met BV’s en de grote ster wiens nummer

Lees meer »

Mokza zet zijn kampioenen in de kijker

Mokza laat mensen van Koekelare van alle leeftijden actief deelnemen aan spel-, quiz-, kaart- en bowlingnamiddagen in zaal De Mokkernaere. De vereniging organiseert deze activiteiten op regelmatige basis en is de perfecte plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen plezier te maken. Freddy Verheye uit Zande speelt daarbij al jarenlang een belangrijke rol en deelde de

Lees meer »

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »