Buurtbewoners Oostende dagen Groep Versluys voor het gerecht: “De stad kijkt niet naar het algemene belang als ze grond verkoopt”

Nog meer woontorens in Oostende? Of de open ruimte beschermen? Daarover buigt zich vrijdag een rechter in Brugge. De Groep Versluys staat dan tegenover een groep buurtbewoners. “De stad verkoopt te veel gronden aan ontwikkelaars”, vinden die. Maar de stad heeft dat geld ook nodig: onder andere de kosten van leeflonen schieten de hoogte in.

Meer krantenkoppen in België

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.
The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »