Alain (34) neemt recht in eigen handen en slaat man die vrouw en kind aanreed in het ziekenhuis

Alain Rooms, wiens vrouw en dochter enkele weken geleden aangereden werden door een buurman, heeft niet gewacht tot de uitspraak van de politierechtbank. Zaterdagnacht nam hij het recht in eigen handen en gaf hij zijn buurman een pak slaag. De politie veroordeelt zijn gedrag. “Laat het gerecht zijn werk doen.”

Op dinsdag 15 augustus werden de 7-jarige Thaïs en haar moeder aangereden langs de Posterijlaan in Pittem. De aanrijder reed na het voorval gewoon door, maar kon dankzij een getuige gevat worden. De chauffeur bleek onder invloed van alcohol. De vrouw liep bij de aanrijding een gebroken arm op. Het kleine meisje had een hersenschudding.

Gedeeld op Facebook

Vader Alain Rooms kwam al snel te weten dat de aanrijder een buurman was. Hij zette de naam en de foto van de aanrijder op Facebook en belde zelf de werkgever van zijn buurman op om te zeggen wat hij had gedaan.

De aanrijder verschijnt binnenkort voor de politierechtbank. De politie vroeg na de post op Facebook al aan Alain Rooms of hij het gerecht zijn werk wou laten doen. Zo lang kon de man blijkbaar niet wachten. Zaterdagnacht kwam het omstreeks 2 uur tot een ruzie op straat tussen Alain en zijn buurman. Hoe die ruzie ontstond is onduidelijk. Alain, die onder invloed was van alcohol, gaf zijn buurman enkele rake klappen. De dertiger liep daarbij onder andere een gebroken kaak en een gebroken oogkas op.

“Laat toch alsjeblieft het gerecht zijn werk doen” – reactie van politie

Niet enkel de aanrijder, maar ook Alain zal zo binnenkort voor de rechtbank verschijnen. De politie bevestigt het voorval van zaterdagnacht en vindt het erg jammer dat iets dergelijk gebeurd is. “Meer dan dat we de vorige keer hebben gezegd kunnen we niet. Laat gewoon alsjeblieft het gerecht zijn werk doen.”

The post Alain (34) neemt recht in eigen handen en slaat man die vrouw en kind aanreed in het ziekenhuis is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen denken”: Soy Bean Sisters Inge (47) en Charlotte (42) stimuleren je natuurlijke schoonheid

Deze zomer bundelen Inge Deceuninck (47), oprichter van de Natural Face Lifting Academy, en haar zus Charlotte (42), zaakvoerster van restaurant Zaag en Zeef, de krachten in Roeselare. Onder de naam ‘The Soy Bean Sisters’ organiseren ze workshops face yoga waarvan enkele gecombineerd worden met een kookdemo gezonde voeding.
The post “Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »