Zulte Waregem grijpt in en stelt nieuwe hoofdcoach aan

Essevee startte het voetbalseizoen 23-24 met een uitgesproken ambitie en de club investeerde fors om zijn plaats in de Jupiler Pro League opnieuw op te eisen. Met het verlengde verblijf van onder andere Ruud Vormer, Jelle Vossen en Lukas Willen, het aantrekken van een reeks talentvolle (jonge) spelers en de uitbreiding van het kader met sportief manager Tom Caluwé is een stevige basis gelegd.

Ook al kon het trainersduo Frederik D’Hollander-Davy De fauw Zulte Waregem vorig seizoen uiteindelijk niet in 1A houden, ze leverden positief werk en gaven aan de ambitie te willen en kunnen waarmaken. Onder hen haalt SV Zulte Waregem 7 op 12, al gebeurde dat niet met het verwachte spel.

Daarom zal vanaf morgen Vincent Euvrard onze spelersgroep verder kneden, de lijnen uittekenen en Essevee als T1 leiden. Het bestuur gelooft dat Essevee ook ervaring met deze competitie nodig heeft om te slagen. Met meer dan 5.000 trouwe abonnees laat onze club veel ploegen uit 1A dromen. Ook de commerciële partnerships zijn uniek in het professionele voetbal. Het bestuur wil dan ook niks aan het toeval overlaten.

Met Vincent Euvrard (41) bouwen we nu verder aan de toekomst en halen we een kampioenenmaker in 1B binnen. Vorig seizoen bracht de West-Vlaamse coach RWDM naar de hoogste voetbalklasse. In 2020 loodste hij ook al OHL naar de promotiefinale die hen terug naar de Jupiler Pro League brachten, en als assistent-coach werd hij in 2018 met Cercle Brugge kampioen in 1B. Eerder was Euvrard speler bij onder andere Cercle Brugge, STVV en FC Den Bosch. Hij tekent een contract voor onbepaalde duur bij onze club. Samen met Jonathan Alves en Frédéric Stilmant als assistenten, leidt hij morgen zijn eerste training bij Essevee.

Essevee is Frederik D’Hollander en Davy De fauw ontzettend dankbaar voor hun eindeloze inzet. Voor de twee Essevee-iconen wordt gezocht naar een nieuwe functie binnen de club.

The post Zulte Waregem grijpt in en stelt nieuwe hoofdcoach aan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

“Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Op de Guldensporenviering in Kortrijk op woensdag 10 juli zal ook Actiegroep Recht op Ondersteuning aanwezig zijn. “Horen de Vlaamse onderhandelaars ons brullen en krijgen de 20.000 wachtenden eindelijk waar ze recht op hebben? Het regeerakkoord zal het uitwijzen”, klinkt het bij Youri Devlaminck.
The post “Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Lees meer »

Na 2,5 jaar bij Standard is Gilles Dewaele (28) terug bij KV Kortrijk: “Ik vind alles aan deze club mooi. En dat meen ik oprecht”

Tijdens zijn eerste passage in het Guldensporenstadion, van augustus 2020 tot januari 2022, werd Gilles Dewaele op handen gedragen door de supporters omwille van zijn winnaarsmentaliteit en zijn fysieke impact op de rechterflank. “Ik voel mij thuis bij KVK”, zegt hij. “Nu wil ik een nog mooier tweede hoofdstuk aan mijn verhaal hier schrijven.”
The post Na 2,5 jaar

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »