Vorige week een van 35.000 euro, nu een van 52.000 euro: DKW Caravans opnieuw slachtoffer van opmerkelijke diefstal

De nacht van maandag op dinsdag is het caravanbedrijf DKW uit Wevelgem slachtoffer geworden van een diefstal. De omheining werd met een schijfmachine weggehaald en via een akker werd een caravan weggereden. Opnieuw, want vorige week maandag hanteerden dieven dezelfde modus operandi. “Dieven moeten echt wel ballen hebben.”

Opmerkelijk is nog zacht uitgedrukt. Met een schijfmachine werd eerst een deel van de groene omheining weggehaald. Daarna werd met een zware auto werd de caravan achteraan het bedrijf over de akker getrokken om ermee aan de haal te gaan. Vorige week werden ze bij DKW Caravans in de Roeselarestraat in Wevelgem slachtoffer van een diefstal. Een exemplaar van 35.000 euro.

Nog opmerkelijker de nacht van maandag op dinsdag kwamen de dieven opnieuw langs. Dit keer gingen ze aan de haal met een nog duurdere caravan. Maar liefst 52.000 euro. “Raar gezegd, maar die dieven moeten echt wel ballen hebben”, vertelt zaakvoerder Harm Wylin. “We hadden nooit gedacht dat ze nog eens zouden terugkomen.”

Omheining hersteld

Het bedrijf bestaat sinds 1990 en ze hadden tot vorige week maandag nog nooit zoiets meegemaakt. “We hadden na die eerste diefstal de omheining weer hersteld en de caravans beveiligd met een wielklem”, zegt Harm. Dat mocht echter niet baten. “Ze haalden het wiel er gewoon af en gebruikten een reservewiel om dan de caravan, die goed wegstond, weg te trekken.”

De ouders van Harm wonen vlakbij en er is ook een dichte buur, maar die hoorden niks. Wellicht gaat het om een bende die weet hoe ze te werk moeten gaan. “De nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 augustus werden bij een collega uit Poperinge 5 caravans gestolen, daarna waren wij aan de beurt. Volgens de politie stalen de dieven eerst een nummerplaat in de straat om die daarna op hun voertuig te gebruiken.”

Getuigen

Harm hoopt nu wel dat de caravan nog teruggevonden wordt. “Via het nieuws hopen we dat iemand misschien iets gezien heeft en hopen we ook andere collega’s te waarschuwen. Of we ze dan in goeie staat terugkrijgen, dat betwijfelen we. Via het chassisnummer staan de caravans geseind. Wellicht zullen de onderdelen apart verkocht worden.”

De vrees dat ze opnieuw zullen langskomen is er niet meteen. “We hebben nu containers van Gilgemyn en betonblokken voor de omheining geplaatst. De landbouwer zal bovendien ook het deel aan onze omheining omploegen zodat er niet op gereden kan worden. Op dezelfde manier zullen ze hier niet meer binnen geraken, maar je zou wel schrik hebben. Dieven lijken nergens nog voor terug te deinzen.” (JD)

The post Vorige week een van 35.000 euro, nu een van 52.000 euro: DKW Caravans opnieuw slachtoffer van opmerkelijke diefstal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »