Voetbalveld op sportsite Ter Linde wordt speelbos: “Ouderwets ravotten, in bomen klimmen en kampen bouwen”

Met de realisatie van een speelbos wil de stad Menen de afgeleefde sportcampus Ter Linde op de wijk Ons Dorp heropwaarderen. Tijdens een participatiemoment op donderdag 7 september kunnen de buurtbewoners mee bepalen hoe het speelbos er uiteindelijk zal uitzien.

De voetbalsite in de Volkslaan wordt al 2 jaar niet meer gebruikt door fusieploeg KSCT Menen. Jongeren konden er wel nog altijd terecht om een balletje te trappen, maar ook vandalenstreken waren nooit ver weg. Met de sloop van de kantine, kleedkamers en bijgebouwen heeft de stad intussen al een eerste stap gezet richting een opwaardering van de site.

“Het eerste voetbalveld blijft behouden, maar het tweede veld zal plaats ruimen voor een speelbos. De twee voetbaldoelen blijven staan en worden de toegangspoorten tot het bos. Er komt ook een fietsverbinding tussen de Volkslaan en de Peter Benoitstraat. Het moet een plaats worden waar kinderen ouderwets kunnen ravotten, maar tegelijk ook een ontmoetings- en rustplek. We hopen dat we volgend voorjaar met een plantdag de laatste boom in de grond kunnen stoppen”, zegt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose.

Speelbomenpretpark

“Verwacht in het speelbos geen voorgekauwde speelinstallaties”, licht tuinarchitect Jochen Doornaert van Speelbomen.be het voorlopig schetsplan toe. “We gaan voor een speelbomenpretpark, waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten en op ontdekking kunnen gaan. We willen hen laten in bomen klimmen, kampen bouwen, beestjes ontdekken en besjes proeven. De kinderen hoeven geen decennia lang te wachten tot de bomen groot zijn. Want behalve jonge aanplantingen stoppen we ook kant en klare bomen in de grond.”

Het project zal ongeveer 130.000 euro kosten. Het Agentschap Natuur en Bos neemt daarvan 100.000 euro voor zijn rekening. Buurtbewoners krijgen op donderdag 7 september de kans om mee te bepalen hoe het speelbos er uiteindelijk uit zal zien. “Overdag lichten we het schetsontwerp toe in de vlakbij gelegen basisschool Futura, het woonzorgcentrum en het woon- en dagcentrum De Pelikaan voor volwassenen met een verstandelijke beperking. ’s Avonds om 19 uur nodigen we de buurtbewoners uit in LDC Allegro voor een participatiemoment”, aldus schepen Roose.

The post Voetbalveld op sportsite Ter Linde wordt speelbos: “Ouderwets ravotten, in bomen klimmen en kampen bouwen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen

Het populaire Heulse allround café Den Hert, bekend voor zijn weekendambiance, sluit vrijdag 5 juli voor één dag zijn café. Ze verhuizen naar Heule-Watermolen ter gelegenheid van de jubelfeesten. Dit weekend verkiezen ze daar tijdens de 80ste Watermolenfeesten het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse analisten kraken België af: “Als iemand mij het plan van Tedesco kan uitleggen, nodig ik die graag uit”

Eerder diablotins in plaats van diables. Duiveltjes in plaats van Rode Duivels. Zo verwijzen de Franse analisten en gewezen internationals Christophe Dugarry (52 jaar, 55 interlands) en Emmanuel Petit (53 jaar, 63 interlands) naar de Rode Duivels voor de clash van maandagavond tegen ‘Les Bleus’ (18u). “De Belgen slaan de bal compleet mis op dit EK.”

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »