Provincie West-Vlaanderen voorziet 200.000 euro steun voor plattelandsprojecten in Zuid-West-Vlaanderen

De Provincie West-Vlaanderen zal jaarlijks 200.000 euro vrijmaken om plattelandsprojecten in het zuiden van de provincie te ondersteunen. De andere gebieden in onze provincie komen via het LEADER-programma in aanmerking voor (Europese) steun, maar Zuid-West-Vlaanderen voldeed niet aan de criteria hiervoor.

Plattelandsstrategie voor Zuid-West-Vlaanderen

De deelgemeenten van volgende lokale besturen komen in aanmerking voor de extra steun: Anzegem, Avelgem, Zwevegem, Spiere-Helkijn, Waregem, Menen, Deerlijk, Harelbeke, Lendelede en Wevelgem. Centrumstad Kortrijk valt buiten het werkingsgebied. De Provincie voorziet 200.000 euro per jaar. Deze middelen worden evenredig verspreid over initiatieven rond lokale landbouw en initiatieven gericht op landschap en biodiversiteit.

“Ondanks het feit dat Zuid-West-Vlaanderen niet aan de Vlaamse criteria van een plattelandsgebied voldoet, vinden we vanuit de provincie dat er voldoende uitdagingen zijn op het platteland in deze regio: lokale landbouw ondersteunen, landschap versterken en de open ruimte verder vrijwaren”, zegt gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Bart Naeyaert.

De komende maanden wordt een kader uitgewerkt waarbinnen projecten kunnen worden ingediend. De Provincie plant jaarlijks twee oproepen om projecten in te dienen en hoopt daarmee begin 2024 te kunnen beginnen.

The post Provincie West-Vlaanderen voorziet 200.000 euro steun voor plattelandsprojecten in Zuid-West-Vlaanderen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Afscheid van Chef Defensie admiraal Michel Hofman op Dag van de Marine in Oostende

Voor de tweede keer op rij was het Zeeheldenplein in Oostende donderdagnamiddag het decor voor de Dag van de Marine. Er werd afscheid genomen van de Chef Defensie van het Belgisch leger én Oostendenaar admiraal Michel Hofman die er zijn afscheidstoespraak hield en er was ook de officiële commandowissel van het patrouilleschip P902 Pollux.
The post Afscheid van Chef

Lees meer »

Ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet van België Noël Develter (94) uit Wevelgem is overleden

Thuis in Wevelgem is Noël Develter (94) onverwacht overleden. Hij was ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet van België (nu Belfius, red.). Noël behoorde tot de stichters van hoogstudentenclub Moeder Wevelgemse. Hij was ook medestichter van de serviceclub Rotaryclub Menen en Probus Vauban Menen. Noël was tevens ere-reserve majoor van het Belgisch leger.
The post Ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »