Ontbijt- en desserthuis Twin’s zorgt drie maanden lang voor pop-up restaurant in eetcafé Cambrinus

Ontbijt- en desserthuis Twin’s, dat sinds maart 2022 op de Markt van Tielt te vinden is, breidt dit najaar uit naar de buren van eetcafé Cambrinus. Kenny Perquy en de tweelingzussen Charlotte en Geraldine Lycke, de bezielers van Twin’s, openen er in oktober, november en december een pop-up avondrestaurant onder de noemer Cambrinus by Twin’s.

Bij Twin’s kan je al langer genieten van een uitgebreid ontbijt of een ‘afternoon tea’ in Engelse stijl, al doet ook de lunch het er bijzonder goed. Reden genoeg om een stapje verder te gaan. “Nagenoeg elke middag zitten we bijna vol en we kregen steeds vaker de vraag van klanten om hier ook ‘s avonds wat te kunnen eten”, legt Kenny (37), de partner van Charlotte (35) uit. “Ik ben kok van opleiding en sta samen met Charlotte al langer in de keuken van Twin’s, waar ik me vooral over de vleesbereidingen ontferm. Die vallen in de smaak en straks bieden we iedereen de kans om er ook ‘s avonds van te komen genieten.”

Meerwaarde voor beide

Opvallend is dat er ‘s avonds niet in Twin’s zelf getafeld zal kunnen worden, maar wel in het naastgelegen pand van eetcafé Cambrinus, van Lieze Baert van café Den Arend. Even runde zij eetcafé Cambrinus tegelijk met het naastgelegen café, maar die combinatie werd moeilijk houdbaar, waardoor de Cambrinus al langer als evenementenlocatie ingeschakeld wordt. “De combinatie was inderdaad pittig, terwijl we ook sterk afhankelijk waren van de beschikbaarheid van onze kok”, legt Lieze uit. “Meermaals per week vinden er in Cambrinus vergaderingen plaats, terwijl de zaak ook heel regelmatig gebruikt wordt voor allerhande feesten en recepties. Toen Kenny kwam aankloppen met een voorstel heb ik niet lang geaarzeld. Ik geloof dat deze pop-up een meerwaarde wordt voor zowel Den Arend als Twin’s, want per slot van rekening zullen veel nieuwe mensen de Cambrinus leren kennen, terwijl omgekeerd de keuken van Twin’s ook een nieuw publiek bereikt.”

Kenny bevestigt dat. “We doen het goed met Lieze. Strikt genomen hadden we ook in Twin’s zelf kunnen blijven ‘s avonds, maar Twin’s is en blijft een ontbijt- en lunchhuis, waarvan het interieur en de sfeer minder geschikt zijn om ‘s avonds te tafelen. Cambrinus daarentegen leent zich veel beter voor een avondformule. En een bijkomend voordeel van twee aparte zaken is dat we geen extra shift moeten inschakelen om alles tegen ‘s morgens terug klaar te zetten voor het ontbijt.”

Opening 1 oktober

Twin’s by Cambrinus opent voor het eerst de deuren op 1 oktober. Daarna zal de zaak elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 18 uur open zijn, tot net voor de feestdagen. “We gaan voor een beperkte kaart met drie voorgerechtjes, drie hoofdgerechtjes en drie desserts”, gaat Kenny verder. “Een mooi stuk côte à l’os zal je hier zeker kunnen vinden, maar ook enkele populaire gerechten van onze lunch, zoals gamba’s met frietjes, zullen op de kaart staan. Wat er na december zal gebeuren met de pop-up van Twin’s? Daar kan ik nu nog niet op antwoorden, maar ergens vormen de komende drie maanden uiteraard wel een soort test. Als het werkt, is het best mogelijk dat we nog een stapje verder gaan.”

Tijdens de pop-up periode blijft Twin’s voor alle duidelijkheid ook geopend.

The post Ontbijt- en desserthuis Twin’s zorgt drie maanden lang voor pop-up restaurant in eetcafé Cambrinus is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir Keir Starmer met nog 2 van de 650 zetels

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »