Onderwijsvakbonden voeren actie tegen statuut leraar-specialist

09:47 Uit protest tegen het nieuwe statuut van leraar-specialist spelden leerkrachten een maand lang een button met ‘Iedereen specialist’ op. De vakbonden vrezen dat het statuut een splijtzwam in schoolteam…

Meer krantenkoppen in België

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit

Gedurende een dag werd GBS Goudenregenstraat in Wevelgem omgedoopt tot ‘GoudenGreetstraat’. Juf Greet verwelkomde er 28 jaar geleden de eerste kleuters en trekt nu de deur van de peuterklas achter zich dicht. Het werd een warm en bij momenten emotioneel afscheid.
The post 28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit appeared

Lees meer »

Christine en Patrick zijn een gouden paar

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Patrick Vande Walle en Christine Desmet door het stadsbestuur van Waregem in de bloemetjes gezet.
The post Christine en Patrick zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »