Motorrijder (20) pas na vier dagen gered na ongeluk op Franse snelweg

Een Britse motorrijder die op een snelweg in Zuid-Frankrijk een zwaar ongeluk had, is pas vier dagen later gevonden. In die tijd moest hij met talloze botbreuken een steile helling op kruipen.

Meer krantenkoppen in België

Niet-Belgen registreren zich amper voor gemeenteraadsverkiezingen

In Vlaanderen registreerde zich tot nu toe amper 5 procent van de niet-EU-burgers en nog geen 9 procent van de EU-burgers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het migrantenstemrecht is een slag in het water, zo schrijven ‘De Standaard’, ‘Het Nieuwsblad’ en ‘Gazet van Antwerpen’ vandaag.

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Afschaffen van ecocheques, maar in ruil verhoging waarde van maaltijdcheques: een goed idee?

HLN vernam dat formateur Bart De Wever (N-VA) aan meerdere partijen heeft voorgesteld om de ecocheques af te schaffen. In ruil wil hij wel een verhoging van de waarde van maaltijdcheques. Wat denk jij? Voor of tegen: de afschaffing van ecocheques, maar het bedrag van maaltijdcheques optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast

Lees meer »

“Dit is ‘kl***’… oei, kan je dat er nog uitknippen?”: ‘Girl power’ zorgt nét niet voor Belgisch brons bij eventingruiters

Net niet. De Belgische eventingruiters zijn als vierde geëindigd in de landencompetitie op de Olympische Spelen. Met 123,40 strafpunten moesten Lara de Liedekerke-Meier, Karin Donckers en Tine Magnus als volledig vrouwelijk team Groot-Brittannië (91,30), Frankrijk (103,60) en Japan (115,80) voor laten gaan. Maar alle drie kijken ze nu al uit Los Angeles 2028.

Lees meer »

KVC Deerlijk Sport stelt nieuwe spelers voor

Ook vierdeprovincialer Deerlijk Sport is al volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen. De ploeg telt heel wat nieuwe gezichten. Voorzitter Patrick Allegaert mikt op een plaats in de linkerkolom. Trainer Dirk Van Eeckhout ziet een stek tussen de zevende en tiende plaats als haalbaar.
The post KVC Deerlijk Sport stelt nieuwe spelers voor appeared first on

Lees meer »

Yolande en Antoine vieren briljanten jubileum

Yolande Clarysse en Antoine Masure vierden onlangs hun briljanten huwelijksverjaardag. Het koppel stapte op 3 juli 1959 in het huwelijksbootje. Yolande en Antoine delen dus al 65 jaar lief en leed.
The post Yolande en Antoine vieren briljanten jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw vergunningsaanvraag voor project ‘De Gedeelde Tuin’ in Stasegem, buurtbewoners reageren: “Verbaasd dat dossier nog eens wordt opgestart”

Er is opnieuw een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor het project ‘De Gedeelde Tuin’ van Groep Huyzentruyt. Het buurtcomité ‘Voor een leefbaar Stasegem’ geeft aan verbaasd te zijn. Ook nu zal het advies van de Dienst Waterlopen cruciaal zijn, want het gebied ligt in overstromingsgevoelig gebied. De deadline voor het openbaar onderzoek ligt vast op 8 augustus.
The post Opnieuw vergunningsaanvraag

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »