Kasper Schmeichel, topdoelman met bescheiden eisen

Anderlecht staat op het punt om doelman Kasper Schmeichel (36) binnen te halen. Als zijn fysieke tests goed zijn, tekent hij voor één seizoen. Hoe slaagt RSCA erin zo’n grote naam te strikken?

Meer krantenkoppen in België

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »