Griek (50) verwondt bewakingsagent die hem betrapte op wildplassen in Koksijde

Een 50-jarige Griek riskeert een celstraf van vier maanden met uitstel omdat hij een bewakingsagent licht verwondde bij een duw. Die had hem betrapt op wildplassen en sprak hem daarover aan.

De feiten gebeurden op 20 juni van dit jaar op de parking van de Carrefour in Koksijde. De 50-jarige K.N. was er aan het wildplassen in de struiken en dat had een bewakingsagent opgemerkt. “De man stapte op K.N. af en had zijn gsm in de hand”, sprak de procureur. “K.N. was blijkbaar niet gediend met de reactie en gaf de bewakingsagent een duw waardoor die op zijn hoofd viel. Vervolgens greep hij de gsm uit zijn handen en vluchtte daarmee weg. Hij kon evenwel opgespoord en verhoord worden en was fel onder de indruk van de feiten en zijn verhoor. Hij wou naar eigen zeggen de gsm ook meteen teruggeven. Ik vorder vier maanden cel en 400 euro boete, beiden met uitstel.”

Duw- en trekwerk

Volgens zijn advocaat had K.N. niet de bedoeling geweld te plegen. “Hij werd betrapt bij het urineren, maar omdat die bewakingsagent zijn gsm op een vreemde manier vasthield dacht K.N. dat het iemand was die hem aan het filmen was. Daarop ontstond wat duw- en trekwerk en nam hij de gsm mee. Hij wou geenszins die man verwonden. Hij heeft een blanco strafblad en we vragen mildheid.”

Vonnis op 26 september. (JH)

The post Griek (50) verwondt bewakingsagent die hem betrapte op wildplassen in Koksijde is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »