Gewezen schepen Jacques Dejonghe is overleden

In het AZ Delta in Rumbeke is gewezen schepen Jacques Dejonghe (84) uit Rekkem overleden. Hij sedert 1970 gemeenteraadslid. Tot aan de gemeentefusies in januari 1977 in het toen nog zelfstandige Rekkem. Voor toen de CVP was hij van 1994 tot 2000 schepen van de stad Menen. Openbare Werken behoorde tot zijn bevoegdheid.

Jacques Dejonghe lag als schepen mee aan de basis van de renovatie van het stadhuis waarvan het voorontwerp in september 2000 door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Hij was ook bevoegd voor de veemarkt op de LAR in Rekkem. Aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2000 nam hij deel op de lijst Nieuw.

Jacques Dejonghe was de echtgenoot van Nelly Dehaeze en vader van drie dochters Isabelle, Katrien en Nadine. Hij was de opa van zes kleinkinderen. Onder burgemeester huisarts Jean Libberecht (PVV) zaliger was Jacques Dejonghe zes jaar schepen. Na de volgende verkiezingen in oktober 2006 kwam er een nieuwe coalitie en werd wijlen Gilbert Bossuyt burgemeester. Jacques Dejonghe belandde met zijn partij CD&V in de oppositie.

Overstap naar Nieuw

Opmerkelijk was alvast dat Jacques overstapte naar Nieuw dat werd opgericht om de coalitie SP.A-CD&V, waarvoor volgens Nieuw een voorakkoord bestond, te nekken. Met amper twee verkozenen is men daar niet in geslaagd. Lijsttrekker Alain Dumont (schepen voor SP van 1982 tot 1989) en Jacques Dejonghe kwamen voor Nieuw in de gemeenteraad.

Beroepshalve was Jacques Dejonghe gewezen directeur van Beroepskrediet Menen en gewezen zaakvoerder van Real Dujardin Moeskroen.

Een laatste groet kan in het funerarium Serrus in de Moorselestraat 153 in Menen dinsdag en woensdag van 17 tot 19 uur, donderdag van 17 tot 18 uur. De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 8 september 2023 om 11.00 uur in de Sint-Niklaaskerk te Rekkem. (EDB)

The post Gewezen schepen Jacques Dejonghe is overleden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »