Eric Goens gaat in ‘Niveau 4’ mee op pad in Brussel-Zuid: “We zagen gasten met 30 ‘documenten’ om het grondgebied te verlaten. Waar zijn we mee bezig?”

Op klaarlichte dag drugs dealen, dodelijke schietpartijen en een station waar reizigers ei zo na moorden aanschouwen. Brussel-Zuid staat – soms letterlijk – in brand. In een nieuw seizoen van ‘Niveau 4’ neemt tv-maker Eric Goens (54) plaats in de combi. Goens en politierechercheur Jelle Van den Hende (33) vertellen over hun ervaringen. “Met vijftien agenten een hele dag op klopjacht, om dan in de gevangenis te horen dat er geen plaats is… Het is echt een poppentheater.”

Meer krantenkoppen in België

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Vervoersdienst Nestor breidt uit met een riksja: “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen”

Wie minder mobiel is, kon bij de Buurthulp Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelen we nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers”, zegt Rebecca Vandemaele, coördinator bij Nestor.
The post Vervoersdienst Nestor breidt uit met een

Lees meer »

Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen overleed aan kanker

Johan Haghedooren (68) was jarenlang postoverste van de brandweerpost Zuid-IJzer in het Poperingse grensdorpje Roesbrugge. Na zijn brandweerpensioen werd kanker vastgesteld bij de ereluitenant. Hij overleed vorige week en kreeg vrijdag een eerbetoon van zijn collega’s in de straten van het dorp.
The post Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »