CD&V klaagt (opnieuw) netheid Ieper aan: “De rondpunten zijn precies weiden”

Voor de derde keer dit jaar spuwde Peter De Groote (CD&V) op de gemeenteraad zijn gal over de netheid van Stad Ieper. “Heel wat toeristen spreken ons aan over de netheid van ons centrum en het onkruid blijft maar groeien”, aldus De Groote. Schepen Ives Goudeseune (Vooruit) wees onder meer naar het weer: “Warm en voldoende regen resulteert in een exponentiele groei van ongewenste vegetatie.”

Op de gemeenteraden van februari en mei had Peter De Groote (CD&V) al eens de ‘verloedering’ van de winkelstraten en de wildgroei van onkruid aangeklaagd, maar het raadslid voelde zich genoodzaakt nog eens op dezelfde nagel te kloppen. “De maatregelen, als die al genomen werden, om de stad er toch iets properder te laten uitzien, zijn in ieder geval voor ons niet voldoende”, aldus De Groote. “De klachten van onze inwoners over hoe de stad er uit ziet blijven aanhouden. Heel wat toeristen spreken ons aan over de netheid van ons centrum. De winkelstraten verloederen terwijl jullie er staan op te kijken. Het onkruid blijft maar groeien. Het visitekaartje van de stad zijn de ronde punten op de invalswegen. Het enige dat die rondpunten nog nodig hebben zijn een omheining met koeien. Het zijn precies weiden.”

GAS-boetes

Als voorbeeld haalde De Groote de rotonde aan de Potyze aan. “Het monumentje is gewoonweg bijna niet meer zichtbaar door het onkruid. Hetzelfde probleem in de wijken en de straten. Het onkruid schiet uit de grond. Bij de ene is het opgekuist, bij de andere staat het een halve meter hoog. Misschien moet iemand van de dienst enkele weken rondgaan en overal brieven bedelen met de melding dat ze een bepaalde tijd krijgen om voor hun deur alles op te kuisen. Gebeurt dit niet, dan moeten er GAS-boetes worden uitgeschreven.”

Sensibiliseren

“We horen heel graag waar de plaatselijke problemen zich voordoen want we kunnen pas optreden als we weten waar er een probleem is”, reageerde schepen van Openbaar Domein Ives Goudeseune (Vooruit). “Diverse flyers informeren de burger over het onkruidvrij houden van de stoep voor de deur. Indien opgemerkt wordt dat aangelanden niet voldoen aan de eisen dan wordt opnieuw geïnformeerd, maar ik heb begrepen dat de vraag naar een GAS-boete uitschrijven groter is dan het sensibiliseren.”

Dat het onkruid op de rondpunten hoog staat weet de schepen onder meer aan de gunstige groeiomstandigheden. “Warm en voldoende regen resulteert in een exponentiele groei van ongewenste vegetatie”, aldus Ives Goudeseune. (TOGH)

The post CD&V klaagt (opnieuw) netheid Ieper aan: “De rondpunten zijn precies weiden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen

GO! Basisschool Nieuwstad uit Veurne is een van de tien Vlaamse scholen die een videocall wint met Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne #ByeByeGazon. Daar had de kernboodschap van de campagne – een hittebestendiger en biodiverser klimaat – alles mee te maken.
The post GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Lieva (55) moest net als slachtoffer van Nick Bril met prothesen leren stappen na ongeval: “Het is echt niet gemakkelijk, het lijkt wel steltlopen”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »