Ben Crabbé presenteert 30ste seizoen van ‘Blokken’: “Over die privétrap naar mijn eigen wc wil ik iets rechtzetten”

Jubileum voor Ben Crabbé (60). Deze week start de quizmaster aan zijn dertigste seizoen van ‘Blokken’. Over die drie decennia stelde Crabbé 217.500 vragen in meer dan 6.000 afleveringen. Daarvan miste hij er niet één, maar aan stoppen denkt hij voorlopig nog niet. In een zeldzaam gesprek heeft Crabbé het over zijn vaste routines, het geheim van het spelletje en komt hij ook nog eens terug op het opmerkelijke ‘trap’-verhaal dat over hem de ronde doet.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »

LIVE F1. Norris snelste in de eerste twee oefensessies

De ogen van de Formule 1-wereld zijn dit weekend gericht op de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Vorig jaar kwam Max Verstappen als eerste over de streep in Silverstone. Wie pakt zondag de zege? Volg hier het nieuws in aanloop naar de race en uiteraard de wedstrijd zelf.

Lees meer »

Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging eindelijk open voor verkeer

Op vrijdag 5 juli werd de vernieuwde N35 feestelijk geopend. Na een uitdagend proces, dat zes maanden langer duurde dan gepland, is het project eindelijk afgerond. De N35, een belangrijke verkeersader, loopt door de gemeenten Veurne, Koksijde en De Panne en is nu klaar voor gebruik.
The post Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »