Vijf jaar cel gevorderd nadat Bruggeling hele nacht vastgehouden en geslagen werd in Izegem

Een openstaande drugsschuld deed een 29-jarige Bruggeling vorige zomer door de hel gaan. De twintiger moest zijn kleren uittrekken waarna hij zwaar werd toegetakeld en half bewusteloos werd meegesleurd naar een appartement in Izegem. Daar werd hij een hele nacht vastgehouden en mishandeld. Pas toen zijn bewaker in slaap viel, kon B.T. ontsnappen. Zeven verdachten staan nu terecht. Spilfiguur Arne S. riskeert vijf jaar cel.

“Kijk je eens of hij nog leeft?” Op een filmpje die de daders met hun smartphone maakten, is te zien hoe Bruggeling B.T. (29) in de nacht van 18 op 19 juli vorig jaar compleet murw geslagen naar Izegem wordt gebracht. Hij is gekneveld, draagt een bivakmuts en wordt kleinerend aangesproken als “hoertje”.

Openstaande drugsschuld

Eerder die nacht was B.T. naar de woning van Mark K. (26) in Brugge getrokken om een openstaande drugsschuld te regelen. Daar werd hij opgewacht door spilfiguur Arne S. (27), Nathan D. (27) uit Jabbeke en Bruggeling Chaghady M. (25). B.T. moest zijn kledij uittrekken en incasseerde zware klappen en schoppen. Vervolgens werd Bruggelinge Axelle V. (26) ingeschakeld om B.T. naar het appartement van Jason B. (23) in Izegem te voeren. Ook Seppe D. (21) verbleef daar toen.

Een hele nacht lang werd B.T. vastgehouden op het appartement. Hij werd er mishandeld en pas toen zijn bewaker ’s anderendaags in slaap viel, kon B.T. de woning ontvluchten. “De rug van mijn cliënt vertoonde brand- en steekwonden. Hij kampt nog altijd met nachtmerries en angststoornissen”, pleitte meester Peter Gonnissen, die voor het slachtoffer ruim 13.000 euro schadevergoeding vroeg.

Zwijggeld

Volgens meester Gonnissen betaalde spilfiguur Arne S. zijn medebeklaagden zwijggeld, om zelf buiten schot te blijven. Uiteindelijk werd de man in december opgepakt en sindsdien zit hij in de cel. Hij liep eerder al twee veroordelingen op voor drugsfeiten en moest zich maandag ook nog verantwoorden in een afpersingszaak. Nathan D. en Chaghady M. riskeren elk 37 maanden cel, de vier anderen kijken aan tegen drie jaar cel.

Meester Thomas Gillis vroeg om S. maximum drie jaar cel op te leggen. Volgens de advocaat was er technisch gezien ook geen sprake van gijzeling. “Er werd immers geen bevel of voorwaarde gesteld aan een derde”, pleitte hij. Axelle V. wist naar eigen zeggen niet waarvoor ze B.T. naar Izegem moest brengen. Chaghady M. bekende de slagen in Brugge, maar ontkent dat hij meeging naar Izegem. Mark K. ontkende dat hij slagen uitdeelde, evenals Seppe D.

De verdediging van Nathan D. komt pas op 6 november aan het woord. Jason B. stuurde zijn kat naar het proces. (AFr)

The post Vijf jaar cel gevorderd nadat Bruggeling hele nacht vastgehouden en geslagen werd in Izegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »