Twee Moldaviërs riskeren zware straf na diefstal gps-toestellen in Westvleteren

“We kwamen naar België om te werken.” Dat beweerden twee Moldaviërs maandag op de rechtbank van Ieper waar ze zich moesten verantwoorden voor een diefstal van vijf dure gps-toestellen voor landbouwvoertuigen in Westvleteren. De dieven konden in de buurt van Aalst worden gevat, dankzij hun buit… want de politie kon gewoon mee volgen waarheen ze reden.

Twee inbrekers drongen een ochtend in mei van dit jaar binnen in het bedrijf Deroo langs de Eikenhoekstraat in Westvleteren. De dieven deden dat via een poortje. Daarop maakten ze vijf dure gps-toestellen buit, samen goed voor meer dan 75.000 euro.

Wat de dieven wellicht niet vermoedden, was dat de slachtoffers hen via de toestellen op de voet konden volgen. De politie kon immers meekijken vanuit Westvleteren en zag hoe de dieven eerst naar Kortrijk en dan richting Gent reden. De politie slaagde er uiteindelijk in om de dieven ter hoogte van Aalst klem te rijden. Eén inbreker werd onmiddellijk gevat, de andere kon zich uit de voeten maken. Er werd een helikopter met een warmtesensor ingezet, waarmee de tweede verdachte kon worden gevat.

“Fout begaan”

De onderzoekrechter plaatste de twee dieven achter tralies en ze verschenen maandag voor de rechter in Ieper. Het gaat om te mannen uit Moldavië, die ook de Roemeense nationaliteit dragen. Het openbaar ministerie vraagt de dieven te bestraffen met een celstraf van elk dertig maanden effectief, wat neerkomt op 2,5 jaar achter tralies. “We kwamen werk zoeken en hebben een fout begaan. We dachten snel geld te kunnen verdienen met de diefstal”, aldus de beklaagden.

Het parket onderzocht of de twee mannen nog meer feiten kon worden aangerekend, maar het bleef uiteindelijk bij de diefstal van de gps-toestellen. Vonnis op 2 oktober.

The post Twee Moldaviërs riskeren zware straf na diefstal gps-toestellen in Westvleteren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Met de schrik vrij: Messi mist in strafschoppenreeks, maar ‘Dibu’ Martínez loodst Argentinië toch naar halve finale

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Volg al het nieuws en alle uitslagen op de voet in deze liveblog!

Lees meer »