Nadine komt van kale reis thuis met zes zakken vol stinkende en vuile kledij: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt, walgelijk”

Nadine Hillewaert en haar man Danny Duwein uit Oudenburg hebben een groot hart voor wie het moeilijker heeft in onze maatschappij. Daarom zamelt ze onder meer kledij in die nog best een rondje mee kan. Maandelijks staan ze in de sociale kruidenier Thope om wie nood heeft aan kleren hiermee te helpen. “We krijgen heel veel, meestal nog echt bruikbare zaken, maar vorige week was dat een ander verhaal. Acht zakken waarvan zes met vuile en stinkende kleren”, zucht Nadine.

Je doet een oproep op Facebook naar kledij in grote herenmaten en krijgt al vlug reactie. “Ik kreeg een bericht van iemand uit de Westhoek die schreef dat ze veel kleren had. Wij zijn dan vorige zaterdag naar daar gereden en hebben er onze auto vol geladen met acht grote zakken”, vertelt Nadine Hillewaert.

“Mijn hart keerde, ik moest naar buiten”

“Eenmaal thuis droegen we de zakken in onze garage, zoals we altijd doen, om alles te sorteren. Maar wat was dat? De geur die er uitkwam, was verschrikkelijk, was walgelijk. Mijn hart keerde, ik moest naar buiten”, aldus Nadine. “Het meeste was beschimmeld, stonk verschrikkelijk en was heel vuil. In een zak zat ook een vuil tapijt, in een ander een beschimmelde badmat, nog nat. Dit hebben we nog nooit meegemaakt.”

Intussen zijn alle zakken weg. “Iemand die ons wou helpen, heeft ze opgehaald en zou ze vernietigen”, gaat Nadine verder. “Dat iemand zoiets durft meegeven…”

“Je hebt er geen idee van hoeveel werk wij verzetten om alles wat we binnen krijgen te sorteren en na te zien. Als de kledij vuil is, doen we ze weg. Wassen doe ik niet”, verzekert Nadine Hillewaert.

Speelgoed

Ze is naast kledij ook al volop speelgoed aan het inzamelen voor als Sinterklaas komt en voor de kerstman. “We hebben nu al een hele muur vol met nog mooi en bruikbaar speelgoed”, besluit Nadine die samen met haar man Danny ook veel schoolgerief heeft ingezameld voor de start van het nieuwe schooljaar. (LIN)

The post Nadine komt van kale reis thuis met zes zakken vol stinkende en vuile kledij: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt, walgelijk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

De mens achter de nieuwe Britse premier Keir Starmer: “Als je het gespot van je kinderen kan overleven, is de politiek kinderspel”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »