Mike (33) komt om het leven bij tragisch arbeidsongeval en laat partner en eenjarig zoontje na: “We wilden nog zoveel doen samen”

Mike Vanhove (33) uit Deerlijk vertrok zondagnamiddag naar zijn nachtshift bij frietproducent Agristo, maar zou nooit meer thuiskomen. Hij raakte geklemd tussen een transportband en kwam om het leven. Mike laat zijn partner Jana (26) en hun eenjarig zoontje achter. “We wilden nog zoveel doen samen.”

Mike Vanhove werkte al een jaar voor Agristo en deed er de weekendshiften, zo had hij meer tijd om voor zijn zoontje te zorgen. In de nacht van zondag op maandag ging het echter volledig mis. Collega’s van Vanhove hadden via het monitoringssysteem gezien dat zijn productielijn al een tijdje stil stond. Iemand ging polshoogte nemen en zag dat Mike geklemd geraakt was tussen de transportband. Een collega drukte de noodstop in en verwittigde de hulpdiensten.

Ter plaatse overleden

Rond drie uur ’s nachts haastte de brandweer zich naar de Ridder de Ghellinkstraat om Mike te bevrijden, maar alle hulp bleek te laat te komen. Mike Vanhove overleed ter plaatse. Zijn vriendin Jana Bekaert (26) blijft alleen achter met hun zoontje Liór (1). In oktober zou Mike 34 jaar geworden zijn.

“Midden in de nacht stonden er mensen van slachtofferhulp aan de deur die het nieuws kwamen brengen”, zegt Jana overmand door emotie. “Het zal niet evident zijn voor Jana”, neemt haar moeder Carline over. “Ze is nog zo jong. Ze hadden nog al die dromen en wilden nog zoveel doen samen. Gisteren om kwart na vier zagen we Mike nog vertrekken naar zijn werk en nu ligt hij bij de begrafenisondernemer, het is niet te vatten.”

Warme woorden

Op sociale media regent het intussen steunbetuigingen van collega’s die niets dan warme woorden over hebben voor Mike. “Ze zeggen wel van de doden niets dan goeds, maar ik zou ook echt niets slechts over hem kunnen zeggen. Mike was altijd goedgezind, was een harde werker en droeg zijn gezin op handen. Mijn dochter werkt ook veel en het was niet eenvoudig om opvang te vinden voor hun zoontje. Daarom wilde Mike weekendwerk doen, om in de week meer voor hun kindje te kunnen zorgen. Alles zal nu veranderen.”

Onderzoek

Over de oorzaak van het ongeval is nog geen duidelijkheid. De plaats van het onheil werd onder strafrechtelijk beslag geplaatst en het Openbaar Ministerie stelde zowel een gerechtsdeskundige als een wetsarts aan. Ook een sociaal inspecteur van de inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk kwam ter plaatse.

The post Mike (33) komt om het leven bij tragisch arbeidsongeval en laat partner en eenjarig zoontje na: “We wilden nog zoveel doen samen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

OC De Vonke in Heule pakt uit met kinderfestival ‘Boink4’

Op zaterdag 29 juni kunnen de kinderen terug ‘boinken’. Na drie succesvolle jaren organiseert de OC-raad van het ontmoetingscentrum De Vonke voor de vierde maal het springkastelenfestival Boink. Liefst 22 springkastelen in al zijn vormen palmen de Heulse Kasteelstraat, het evenementenplein en een deel van het park in. “Het blijft een goed concept dat we blijven behouden”, zegt Nic Cattebeke

Lees meer »

Wervik sluit grensovergang tijdens en na wedstrijd van Rode Duivels tegen Frankrijk: “Vernielingen ten allen tijd vermijden

Burgemeester van Wervik Youro Casier (Vooruit) laat niks aan het toeval over. Zo komt er op de grensbrug opnieuw een container. Dit naar aanleiding van de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Frankrijk in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland komende maandag. Ook tijdens het WK in 2018 werd dit gedaan bij de wedstrijd tussen België en

Lees meer »

Dertigste editie van Ieper Hardcore Fest al maanden uitverkocht: “Liever zo dan weer te groot willen worden”

De dertigste editie van Ieper Hardcore Festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, maar mocht halfweg maart het bordje ‘uitverkocht’ bij de tickets van zaterdag, zondag en de weekendtickets zetten. Het hardcore-, punk- en metalfestival zit weer helemaal in de lift sinds het vorig jaar verhuisde van de festivalweide langs de Poperingseweg naar de site

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »