Man riskeert achttien maanden cel na tal van diefstallen in Ieper

N.H. moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor vier fietsdiefstallen, een diefstal in de Carrefour en in parfumerie Ici Paris XL in Ieper en weerspannigheid.

N.H. moet zich onder meer verantwoorden voor het stelen van een elektrische fiets ter waarde van 5.000 euro. De eigenaar had net zijn fiets gestald en gesloten. Hij draaide zich om en achter zijn rug pikte N.H. de tweewieler mee. De dief verkocht de fiets voor 200 euro. Voor de eigenaar van de fiets was de diefstal een groot probleem, want de man gebruikte de fiets om naar zijn werk te gaan. N.H. wordt verdacht van nog 3 andere fietsdiefstallen.

In het warenhuis Carrefour in Ieper pikte N.H. geld en ook in parfumwinkel Paris XL sloeg hij toe. Toen de politie hem wou oppakken, was hij weerspannig. In het verleden werd de beklaagde al vier keer veroordeeld voor diefstallen. Wat ook bleek: de man werd in juni gedagvaard voor de rechter, nog geen vier weken later arresteerde de politie de man voor gelijkaardige feiten en nog geen twee dagen later was het al opnieuw van dat.

Straf

De openbare aanklager was dan ook niet mals en vorderde achttien maanden effectief en een effectieve geldboete tegen de beklaagde. Zijn raadsman merkte op dat N.H. al enige tijd onder schuldbemiddeling leefde en moet toekomen met leefgeld. “Hij heeft inderdaad feiten gepleegd, maar in veel gevallen maakt de gelegenheid de dief”, klonk het bij de raadsman die een voorwaardelijke straf vraagt. Vonnis op 2 september.

The post Man riskeert achttien maanden cel na tal van diefstallen in Ieper is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Moen feest kent gedroomde start

Het driedaags muziekfestival Moen Feest heeft zijn start niet gemist. Kon moeilijk anders met een aaneenschakeling van topartiesten.
The post Moen feest kent gedroomde start appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »