Jeugdhuis De Komeet uit Ardooie wint Belgisch kampioenschap Beerpong 2023

Zaterdag ging het BK Beerpong voor het eerst door in Lichtervelde, tijdens Beats ’n Bots. 256 deelnemers deden een gooi naar de overwinning, goed voor 128 teams. JH De Komeet uit Ardooie, met deelnemers Maxime Debruyne en Axl Loyson, kon het BK winnen.

Het laatste duel won dit duo van ‘The Masters of Kungfu’ uit Antwerpen, met duo Brent Theyssens en Jens Verdonck.

Veel liefde

De organisatoren zijn heel tevreden, net als de deelnemers en het publiek. “Iedereen die deelnam was opgetogen en speelde fanatiek mee. Eens de winnaars bekend waren, zag je het respect dat de ploegen voor elkaar hebben, er werden heel wat knuffels uitgedeeld. Alles is sportief verlopen”, zegt Victor Schellens, één van de organisatoren. “Het West-Vlaamse supportersteam heeft de overwinnaars in de lucht gestoken en hen op handen gedragen.”

“Hoewel we niet in topvorm waren, ging het wel goed en deden we het beter dan verwacht” – Maxime en Axl van JH De Komeet

Maxime en Axl van JH De Komeet waren niet echt in topvorm zaterdag, en dachten niet aan een overwinning bij de start. “We zagen het niet aankomen, we hadden niet echt een topdag. De avond ervoor waren we wat te laat gaan slapen. Uiteindelijk deden we het wel goed, in tegenstelling tot onze vrienden. Na negen duels raakten we in de finale”, zegt Maxime. “Het BK Beerpong was heel tof, mooi weer en onze vrienden stonden aan de kant luid te supporteren. Het verliep heel ontspannend en niemand nam het te serieus of vitte op kleine dingen. Het was top.”

Wim Soutaer

Er was ook nog een optreden van Wim Soutaer. “Hij was een deel van het publiek en werd op de schouders gedragen, hij dronk pintjes met hen mee. We hebben superpositieve reacties gekregen”, zegt Victor. “Het publiek at Wim op… en omgekeerd ook.”

Of ze het volgend jaar opnieuw willen organiseren? “De reacties hier zijn positief, maar vraag ons dat nog eens binnen een paar weken, momenteel zijn we te moe om daaraan te denken”, lacht het ganse team.

The post Jeugdhuis De Komeet uit Ardooie wint Belgisch kampioenschap Beerpong 2023 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Twee overnemers voor failliet TGL Cleaning Services uit Menen, personeel kan blijven

De ondernemingsrechtbank heeft TGL Cleaning Services uit de Ieperstraat in Menen failliet verklaard. Opmerkelijk: nog voor de uitspraak van het faillissement is er al een overnemer gevonden. Zowel voor de afdeling ramenwas als voor de afdeling algemene schoonmaak. Op één bediende na, blijven alle medewerkers in dienst. TGL Cleaning Services bevond zich in een unit van het Tyberpark en werd

Lees meer »

Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren in tegen de locatie voor de nieuwe zeesluis

De milieuvereniging Groen vzw en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben op de laatste dag van het openbaar onderzoek bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen en nieuwe zeesluis, maar gaan niet akkoord met de locatie
The post Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van de Makers

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel ‘Handmade in Brugge’ en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot ‘Most Wanted Souvenir’.
The post Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van

Lees meer »

Aanslag in Servië: man schiet politieagent in nek met kruisboog aan Israëlische ambassade, dader is doodgeschoten

In de Servische hoofdstad Belgrado heeft een man aan de Israëlische ambassade een kruisboogpijl in de nek van een politieagent geschoten. De agent kon de dader nog doodschieten, voor hij in levensgevaar naar ziekenhuis werd overgebracht. De Servische minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? spreekt van een terroristische aanslag. Er zijn meerdere mensen opgepakt.

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »