Dubbel feest bij Total tankstation en Bite & Ride: “We bieden een totaalconcept”

Dubbel feest bij het gezin Vander Stichele. Hun broodjeszaak Bite & Ride bestaat vijf jaar en dat net in het jaar dat vader Karl en moeder Marleen dertig jaar een tankstation uitbaten. “Met een tankstation alleen wordt het moeilijk. Daarom proberen we hier langs de Meiboomlaan een totaalconcept aan te bieden.”

Dertig jaar geleden startten Karl Vander Stichele (59) en Marleen Demeulenaere (58) een tankstation op langs de Meensesteenweg, op de plaats waar nu het postkantoor huist. “We bedienden nog onze klanten aan de pomp. De focus lag toen volledig op de brandstoffen”, weet Marleen nog. In 1999 verhuisde het tankstation naar de hoek van de Meiboomlaan en de Rijksweg. “Een uitstekende locatie waar er ook nog tal van mogelijkheden waren.”

Sinds de verhuizing naar de Meiboomlaan kan je bij Total Vander Stichele voor heel wat meer terecht dan voor brandstoffen alleen. “We proberen telkens in te gaan op de vraag van de klanten”, aldus zoon Bert, die een vijftal jaar geleden mee in de zaak stapte. Zo vroegen klanten die na het tanken de winkel bezochten vaak of er broodjes verkrijgbaar waren. “Ruim vijf jaar geleden beslisten we dan ook om onze zaak te verbouwen. De ruime kranten- en magazinehoek maakte plaats voor een nieuwe broodjeszaak”, aldus Marleen.

Bite & Ride bestaat nu ook al vijf jaar. “We hadden nooit gedacht dat dit zo’n succes zou worden. Op drukke momenten over de middag staan we er met acht mensen”, aldus Bert. Vanuit de bedrijvensector kwam de vraag om broodjes te leveren. “Bedrijven, maar ook de jeugdopleiding van Club Brugge die op Schiervelde huist, smullen van onze broodjes.” Bert merkt dat mensen meer en meer van Bite & Ride spreken in plaats van Total Vander Stichele. “De broodjes zijn belangrijk geworden, maar doordat we een totaalconcept kunnen aanbieden draaien we goed. Terwijl je tankt of de auto wast kan je een broodje of iets anders kopen in de shop. En er zijn nog zeker mogelijkheden op deze site, maar we willen alles stap per stap doen. Momenteel hebben we heel wat werk en past de puzzel goed in elkaar.” (BF)

The post Dubbel feest bij Total tankstation en Bite & Ride: “We bieden een totaalconcept” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »