Club wil ‘kalm bluvn’ na nederlaag in Gent: “Dit doet niet alles teniet”

Drie dagen na de euforie volgde een zeperd. Collateral damage voor Club, bij wie de zomer nog steeds geslaagd is: “Dit is allesbehalve dramatisch”, trok Ronny Deila de juiste conclusies.

Meer krantenkoppen in België

Topfavoriet Tadej Pogacar liep tien dagen geleden corona op, maar…: “Tegenwoordig herstelt menselijk lichaam daar sneller van”

Niks of niemand die de almachtige Tadej Pogacar (25) wat kan maken? Think again. Want tien dagen geleden was daar plots… Covid. Gelukkig zonder zware impact. De topfavoriet is fysiek klaar voor de Tour. Maar maakt alsnog voorbehoud. “Voor een klassieker of kortere rittenkoers had ik mezelf in de vorm van mijn leven genoemd. Maar de Tour duurt drie weken.

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »