Bestuurder aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding voor dodelijk ongeval in Esen

De Veurnse onderzoeksrechter heeft een dertiger uit Houthulst aangehouden voor het dodelijk verkeersongeval van zaterdag in Esen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Bij het spectaculaire ongeval kwam een 61-jarige fietser uit Diksmuide om het leven.

Het ongeval deed zich zaterdag rond 10.20 uur voor langs de Esenweg in Esen, een deelgemeente van Diksmuide. Na een mislukt inhaalmanoeuvre kwam een voertuig in botsing met vier andere wagens en een fietser. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar voor de Diksmuidenaar kwam alle hulp te laat. Het slachtoffer bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. Vier andere mensen raakten lichtgewond.

Overdreven snelheid en inschattingsfout

De Veurnse afdeling van het parket West-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de expert waren overdreven snelheid en een inschattingsfout van de bestuurder de boosdoeners. De dertiger probeerde zijn voorligger in te halen, maar raakte daarbij met de rechtervoorzijde van zijn voertuig de linkerachterkant van die voorligger.

Het voertuig werd weggekatapulteerd en kwam daardoor in botsing met de andere wagens en de fietser. “Daarna zou hij in eerste instantie zijn weggewandeld, maar hij werd aangesproken door omstaanders”, liet het parket zaterdag weten. De man legde een negatieve alcoholtest af, maar er werd ook een bloedstaal genomen.

Onopzettelijke doding

Ondertussen werd de bestuurder door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de crash precies is kunnen gebeuren. Vrijdagochtend zal de raadkamer in Veurne oordelen of de man al dan niet langer in de gevangenis moet blijven.

The post Bestuurder aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding voor dodelijk ongeval in Esen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

“Om Brahim op zijn gezicht te slaan, kwam ik met plezier terug”, maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien”

Een 50-jarige man uit Oekraïne riskeert één jaar cel voor aantasting van de seksuele integriteit en exhibitionisme. Tussen de slachtoffers zat een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB donderdag heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »