Zuidschote maakt zich klaar voor jaarlijkse kermis

Het feestcomité is met nieuw bestuurslid Kenneth Hosten meer dan klaar voor de jaarlijkse kermis op 8, 9 en 10 september. Op het programma onder meer gratis optredens op zaterdag van Bram en Lennert, en op zondag van De Kreunaers.

Het feestcomité van Zuidschote heeft de laatste jaren enkele nieuwe jonge gezichten in het bestuur en nu kwam er nog wat versterking bij. Kenneth Hosten (33) is afkomstig van Alveringem en woont al acht jaar in Zuidschote. Hij is getrouwd met Ilse Devos die zich ook al engageerde in het plaatselijk bestuur van Ferm. Ze zijn de ouders van Séline en Tibo.

“Toen ze mij de vraag stelden om bestuurslid te worden, heb ik meteen ja gezegd”, lacht Kenneth. “Vorig jaar hielp ik al met de kermis en de rommelmarkt als vrijwilliger. Zuidschote is een dorp dat nog aan elkaar hangt. Ik help sowieso graag mensen en vele handen maken licht werk. En iemand moet zich engageren in plaatselijke verenigingen om het voortbestaan te garanderen.”

Kermisprogramma

Het hele kermisprogramma vindt plaats in de loods van Pascal Storme en begint op vrijdag 8 september met de Okra-gewestkaarting om 14 uur en een worstenkaarting ten voordele van het feestcomité om 19 uur. Zaterdag 9 september start met kinderanimatie om 14 uur en de ballonwedstrijd om 15.30 uur. In een dartstornooi om 18uur nemen ploegen van Zuidschote en randgemeenten het tegen elkaar op. Inschrijven vóór 7 september bij Robin (0472 33 92 05) of Maarten (0470 29 37 84). Om 21 uur is er dan het gratis optreden van Bram & Lennert, de levende jukebox uit Ninove. Onder het motto ‘U vraagt, wij spelen’ brengen ze iedereen aan het zingen en dansen.

Op zondag 10 september om 11uur is er ovenkoekenworp door de stadsnar met optreden van het trommelkorps uit Elverdinge. Vanaf 12.30 uur kan men aanschuiven voor beenham met frietjes en groenten of 2 frikadellen met frietjes voor de kinderen. Volwassenen betalen 18 euro, kinderen 10 euro. Inschrijven kan tot 4 september bij secretaris Greta Geysens (0494 83 33 56 – [email protected]) of Vera Devos (0479 70 06 63).

Om 19 uur is er opnieuw, na enkele jaren onderbreking, een wagenspel. Feestcomitébestuurslid Robin Boudt (35) staat voor het eerst op de planken. “We spelen ‘Aardbeien met slagroom’ met Camille Depoorter, Trees Lefever en Chiel Barbier. Ik ben de enige die nog nooit toneel speelde, maar heb dit wel altijd al willen doen. Een wagenspel is als vuurdoop ideaal.”

Om 20.30 uur is er dan het gratis optreden van De Kreunaers met hun ode aan De Kreuners met aansluitend een dj. Op maandag is er jaargetijde om 10 uur, op woensdag kermismaal Ferm en op donderdag om 14 uur Okra-feestvergadering in het OC. (FB)

The post Zuidschote maakt zich klaar voor jaarlijkse kermis is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Allereerste Plop-Up Shop aan de kust opent feestelijk de deuren: “Primeur voor Nieuwpoort”

Op vrijdag 28 juni werd in de Albert I Laan de Plop-Up Shop feestelijk geopend, een unieke mijlpaal voor Nieuwpoort en de allereerste Plop-Up winkel aan de Belgische kust. Het evenement vond plaats om 16 uur en werd bijgewoond door Carl Lenaerts, CEO van Plopsa, en Geert Vanden Broucke, burgemeester van Nieuwpoort. De opening werd extra speciaal door de aanwezigheid

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »