Zelensky zet nu toch zijn Defensieminister aan de kant: dit is zijn vervanger

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft besloten om Defensieminister Oleksi Reznikov opzij te schuiven. Dat kondigde het staatshoofd zondag aan op zijn Telegramkanaal. Begin dit jaar waren er ook al geruchten over zo’n vervanging na de onthulling van een groot corruptieschandaal. Maar of dat nu nog steeds een rol speelt, is onduidelijk.

Meer krantenkoppen in België

Eendracht Aalst wil matchen in Heusden-Zolder spelen, maar dat mag niet: “Club moet maximaal 30 kilometer van Aalst blijven”

Eendracht Aalst wil komend seizoen in het stadion van Heusden-Zolder spelen, omdat de club van de stad niet meer in het Pierre Cornelisstadion mag spelen. Maar volgens de regels van Voetbal Vlaanderen moet een club binnen een straal van 30 kilometer blijven. De spelers en fans moeten dus geen 110 kilometer rijden om hun matchen te spelen. Eendracht Aalst moet

Lees meer »

Strijdbare Biden herhaalt in persconferentie dat hij er niet over denkt race te verlaten

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag in een persconferentie herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het. De Democraat struikelde af en toe over zijn woorden en zei “vicepresident Trump” toen hij het over zijn vicepresident Kamala Harris had. Tegelijkertijd gaf hij ook lange

Lees meer »

Deze artiesten kan je deze zomer gratis meepikken in onze provincie!

Onze provincie kan dit jaar weer heel wat grote namen trekken: van The War on Drugs op Cactusfestival tot Froukje op Dranouter. Toch hoeft het niet heel veel te kosten om een mooi optreden mee te pikken op West-Vlaamse grond. Dit zijn vijf steengoede artiesten die jij deze zomer gratis aan het werk kunt zien!
The post Deze artiesten

Lees meer »

Straf! Acteur uit Nieuwpoort schittert in Netflix-serie ‘Vikings: Valhalla’

Vanaf donderdag 11 juli is het derde seizoen van de wereldwijde hitserie ‘Vikings: Valhalla’ te zien op Netflix. Eén van de rollen daarin wordt vertolkt door Leander Vyvey, die ooit professioneel… kitesurfer was. “Een hele eer”, dixit Leander.
The post Straf! Acteur uit Nieuwpoort schittert in Netflix-serie ‘Vikings: Valhalla’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen bankdirecteur die slachtoffers bijna 2,9 miljoen euro ontfutselde, krijgt celstraf voor oplichting en voyeurisme

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Peter B. (50) donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, 8.000 euro boete met uitstel en tien jaar beroepsverbod. Hij deed zich als bonafide beleggingsadviseur voor en lichtte zo zeven slachtoffers op voor een totaalbedrag van bijna 2,9 miljoen euro. Hij kreeg daarnaast nog eens achttien maanden cel voor voyeurisme.

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib ontdekt nieuwe hobby en toont trots haar eerste creaties

Actrice Nora Gharib (30) heeft op Instagram een filmpje gedeeld waarin ze enkele handgemaakte creaties laat zien. Sinds enkele weken is Gharib gestart met pottenbaklessen en daar geniet ze duidelijk van. Vol trots toont ze een bordje, vaas, schaaltje en fruitschaal. “Hier ben ik zo blij mee en heb ik echt zo hard aan gewerkt”, vertelt ze over de fruitschaal.

Lees meer »

Beatrijs (91) verontwaardigd na onthulling over mogelijke lijkschennis van medezuster: “Waarom hebben ze ons niets verteld?”

Bij het parket loopt een opsporingsonderzoek naar een mogelijk geval van lijkschennis in Lokeren. Een overleden zuster van de Clarissen Arme Klaren zou er opgegraven zijn en gedumpt in een knekelbak om zogezegd plaats te maken in het graf. Zuster Beatrijs (91) is verontwaardigd. “Heel jammer als dit allemaal zou kloppen. We wisten van niets. Ze was amper vier jaar

Lees meer »

Erfgoedhalte voor vijftigste verjaardag Festival Dranouter

Op de koer van OC De Klakeye in Dranouter werd een Erfgoedhalte van CO7 onthuld. Die vertelt het historische verloop van 50 jaar Festival Dranouter. De locatie is niet toevallig gekozen. Het is de plaats waar in 1975 de eerste editie van het festival plaatsvond, toen nog de speelplaats van de plaatselijke jongensschool. Op de
The post Erfgoedhalte voor

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »