Vern Event brengt 67 kunstenaars op meer dan 10 locaties in de Elverdingestraat samen

Op zaterdag 17 en zondag 18 september vindt in Ieper de vijfde editie plaats van Vern Event plaats. Tijdens dit evenement laten de organisatoren kunst in diverse vormen in privéwoningen tot zijn recht komen.

“De eerste editie vond plaats in 2019”, vertelt Anneke Dewilde die met haar echtgenoot en kunstenaar Xavier Pauwels aan de basis van het event ligt. “Oorspronkelijk was het onze bedoeling om dit evenement slechts eenmaal te organiseren. Gezien de voldoening dachten Xavier en ik na over een jaarlijkse happening. En de gedachten gingen breed: konden we maar de straat afzetten en in enkele woningen tentoonstellen. Misschien moesten we de kunstenaars ook wat beter soigneren. Alles werd aangevraagd en georganiseerd maar toen kwam Covid! Noodgedwongen konden we het evenement niet laten plaatsvinden in mei en verplaatsten we dit maar naar september. We beslisten ook om het evenement naar het derde weekend van september te verplaatsen. Zowel 2021 als 2022 waren een succes. Vorig jaar kregen we meer dan 3.000 bezoekers over de vloer. Er werden tal van werken verkocht en vele kunstenaars werden aangesproken door galerijhouders.”

“Dit jaar wordt een jubileumjaar. Zowel op zaterdag als zondag zijn er korte optredens en toneelopvoeringen in de St. Georges Memorial Church. Aangezien de gevangenis van Ieper momenteel onbewoond is, zullen de bezoekers ook eens binnen kunnen in de conciërgewoning en even kijken naar de vernieuwde gevangenis. Kunst en ambacht, muziek en toneel en architectuur en geschiedenis zullen dat weekend hand in hand gaan. Het wordt dus een luchtig evenement. De voorbije jaren slaagden we in ons opzet. Daarom houden we Vern Event gratis en krijgen de bezoekers een gratis catalogus, zodat ze thuis kunnen terugblikken op wat ze te zien kregen. Sommigen komen zelfs nog eens terug omdat ze een specifiek werk nog wat dieper willen bestuderen”, besluit Anneke Dewilde. (EG)

The post Vern Event brengt 67 kunstenaars op meer dan 10 locaties in de Elverdingestraat samen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

De speeltijd is voorbij: Duitse spelersvrouwen niet meer welkom

De speeltijd is voorbij. Konden de spelers van de Duitse nationale ploeg sinds de start van het EK voetbal geregeld wat tijd doorbrengen met hun naasten, is daar niet langer sprake van. Het hoofd louter op de finale, niet op de familie. In tegenstelling tot de Engelse WAGs: na hun zege tegen Slovakije werden de Engelse spelersvrouwen in een vloot

Lees meer »

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichtgewonde bij steekpartij in Schaarbeek

Bij een steekpartij de in de Brusselse gemeente Schaarbeek is zaterdagavond een persoon lichtgewond geraakt. Dat meldt Bruzz en de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) bevestigt het nieuws. De juiste omstandigheden van de steekpartij worden nog onderzocht.

Lees meer »